Samsung stanser produksjonen av Galaxy Note 7 midlertidig etter at problemene med overoppheting av batteriene ser ut til å fortsette med den nye utgaven av telefonen.
Samsung stanser produksjonen av Galaxy Note 7 midlertidig etter at problemene med overoppheting av batteriene ser ut til å fortsette med den nye utgaven av telefonen. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung stanser produksjonen av Galaxy Note 7 midlertidig

Etter at også erstatningsenheter har begynt å brenne.

Samsung har midlertidig stanset produksjonen av Galaxy Note 7, har en talsmann for en av Samsungs leverandører fortalt det koreanske nyhetsbyrået Yonhap

Måtte kalle tilbake 2,5 millioner telefoner 

Byråets anonyme kilde forteller at stansen har skjedd i samarbeid med forbrukermyndigheter i Sør-Korea, USA og Kina. 

– Dette inkluderer også en Samsung-fabrikk i Vietnam som er ansvarlig for globale leveranser av Galaxy Note 7, sier talsmannen. 

Også New York Times melder om det samme. 

En Reddit-bruker la ut bilder av Note 7-telefonen sin, som fikk store skader etter at den angivelig eksploderte.
En Reddit-bruker la ut bilder av Note 7-telefonen sin, som fikk store skader etter at den angivelig eksploderte. Foto: Reddit

Samsung måtte kalle tilbake 2,5 millioner enheter av Galaxy Note 7 forrige måned etter flere rapporter om at batteriet i telefonen tok fyr. 

Ved midten av september ble det meldt om at 92 telefoner i USA hadde hatt problemer med overopphetet batteri.

For det meste var resultatene relativt små skader, men også en bilbrann er blant hendelsene.

Konstruksjonsfeil 

Med tanke på den korte tiden telefonen har vært i markedet er dette forholdsvis mange hendelser, og Samsung har også bekreftet å ha funnet konstruksjonsfeil (Digi.no) i batteriene som drev den originale utgaven av telefonen.

Selskapet har derfor oppfordret kundene til å bytte til nye utgaver av telefonen, men de siste dagene har det kommet flere meldinger om at også denne modellen har tatt fyr - blant annet telefonen til en passasjer som var i ferd med å gå ombord i et Southwest Airlines-fly i Baltimore. Totalt fem erstatningstelefoner er rapportert å ha tatt fyr, ifølge ulike teknologimedier. 

Alle de store operatørene i USA har sagt at de tar imot Galaxy Note 7 og lar kundene bytte til hvilken som helst annen telefon. De fleste flyselskaper har også innført forbud mot bruk og lading av telefonen ombord. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen