Samsung smeller inn siste Android på Galaxy S5
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim / Shutterstock)

Samsung smeller inn siste Android på Galaxy S5

Ventetiden er endelig over.

Samsung er nå endelig klare med Android 5.0 Lollipop til storselgeren Galaxy S5. Det er godt over en måned siden det ble bekreftet at oppdateringen var på vei, og for godt over to uker siden ble det bekreftet at januar var måneden det skulle skje.

For at du skal få oppdateringen inn på telefonen din er du nødt til å koble den til en datamaskin og fyre opp Samsungs Kies-programvare. Du vil foreløpig ikke få oppdateringen via den tradisjonelle oppdateringen på innstillingsmenyen på telefonen.

Det er ikke en ren Android 5.0 Lollipop som blir dyttet inn på telefonen din, men en litt mer Samsung-tilpasset variant.

Samsung Galaxy S5 – Android 5.
Samsung Galaxy S5 – Android 5-oppgradering på iOS.

Blant annet får du en oppgradert utgave av Samsungs TouchWiz-grensesnitt, og i tillegg er flere av de Samsung-propritære applikasjonene redesignet for anledningen.

Android 5.0 Lollipop ble offisielt sluppet den 15. oktober, det har med andre ord tatt rundt tre måneder før Samsung slapp en oppdatering.

Nå skjer det: Sjekk når du får nye Android »

Den største oppgraderingen i historien

Android 5.0 skal være den største oppdateringen i plattformens historie, og byr på ekstremt mange nyheter. Med plattformen får vi blant annet hele 5000 nye API-er, altså faste grensesnitt som utviklerne kan programmere inn mot.

Ved å introdusere såpass mange nye API-er er det naturlig å tenke seg at det kommer mange nye egenskaper. Disse kan utviklerne kan bruke for å lage spennende og nyttige applikasjoner for deg og meg.

Videre er Google på plass med en ny design der det skal bli enklere å trekke frem elementer som skal være i fokus, i tillegg blir det mer av animasjoner og intuitive tilbakemeldinger til brukeren.

Selve app-motoren blir også ny i Android 5.0, og takket være en mye mer effektiv arkitektur skal motoren kunne få apper til å kjøre opptil dobbelt så raskt som sin forgjenger på samme maskinvare.

Det beste av alt er at denne motoren vil være bakoverkompatibel, slik at også eldre apper vil fungere fint på den nye Android-versjonen.

Vil du vite mer om Android 5.0? Sjekk ut sniktitten vår »

Samsung Galaxy S5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen