Samsung med ny spill-skjerm
Samsung med ny spill-skjerm (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Samsung slipper kurvet spill-skjerm med kvanteprikker

Frir samtidig til AMD-brukere med Freesync-støtte.

Berlin / Tek.no: Er du en av mange som bruker et grafikk-kort fra AMD så har Samsung nå sluppet en ny spillmonitor med Freesync-teknologi. Det betyr altså at du kan få en dynamisk synkronisering av antall bilder i sekundet mellom PC-en og skjermen din. 

Med andre ord reduserer dette mye av grafikk-problemene som du normalt oppleve når du spiller. Spesielt blir såkalte «tears» så godt som eliminert ved å bruke denne teknologien. 

Buet skjerm 

Den nye modellen fra Samsung har fått navnet CFG 70, og kommer i to størrelser; 24 eller 27 tommer. På messegulvet har selskapet begge modellene utstilt, men vi konsentrerte oss om den største modellen av de to. 

Foten til skjermen er slank og nett.
Foten til skjermen er slank og nett. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Modellen i seg selv er stilig utformet, med en rundt fot og et stilrent stativ som holder selve skjermen. Det eneste vi kanskje stiller oss litt spørrende til er om denne runde foten står litt vel nærme deg, slik at du må ha litt ekstra avstand til den for å få plass til tastaturet. 

Rammene på skjermen er også matte og sorte, og totalt må vi si at Samsung gjør det enkelt og stilrent med denne modellen. 

Denne skjermen er en vanlig 16:9, men det at den i tillegg er buet. Dette har vi tidligere sett på 21:9-skjermer som gjerne også har vært en del større. 

Hvor avgjørende denne buen er for spillingen din er vi usikre på, men kan ikke si annet enn at formen jo gjør at skjermen ser noe tøffere ut. Hva det betyr i praksis må vi komme tilbake med når et testeksemplar finner veien til oss senere i år. 

Knakende sterke farger

Sammen med en buet formfaktor har Samsung også tatt i bruk et panel som bruker kvanteprikker (quantum dots) for å bedre fargene. Ifølge produsenten selv skal denne skjermen klare 125 prosent av fargerommet til sRGB.

Menyen ser bra ut.
Menyen ser bra ut. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

At det er bedre og kraftigere farger på denne skjermen er det lite tvil om. På messegulvet spilles det nyeste versjon av fotballspillet FIFA, og både spillere og gresset på skjermen er virkelig levende og kraftfulle. 

Andre ting som bør nevnes om denne skjermen er at modellen har en responstid på et millisekund, og at den også takler 144 bilder i sekundet. I tillegg er Freesync-teknologien på plass for deg som har et AMD-skjermkort. 

Det eneste vi kanskje savner er litt høyere oppløsning. Ifølge informasjonen vi får på standen så kjører både 24- og 27-tommeren 1920 x 1080 punkters oppløsning. Det er ikke direkte dårlig, men vi hadde gjerne ønsket oss 1440p på i alle fall 27-tommeren. 

Samtidig må vi nevne menygrafikken, som er noe av det tøffere vi har sett på en PC-skjerm. Her støter vi som regel på kanskje kjedelige menyer, men denne varianten fra Samsung er helt klart et friskt pust. 

Begge modellene kommer senere i år, og etter hva vi erfarer så er prisen satt til 399 dollar for 24-tommeren, mens storebroren kommer til å ligge på 499 dollar. Prisene for det norske markedet er enda ikke kjent. 

Samsung har også sluppet en ny smartklokke:
Her kan du lese om vårt første måte med Gear S3

Sjekk ut alle IFA-sakene på vår temaside »

Samsung CFG 70 27"

Samsung CFG 70 24"

Samsung CFG 70 27"

Samsung CFG 70 24"

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen