Denne dingsen fra Samsung fanger alt som skjer rundt den i Full HD
(Bilde: Skjermdump Samsung/Youtube)

Denne dingsen fra Samsung fanger alt som skjer rundt den i Full HD

Med 17 kameraer skal Project Beyond strømme omgivelsene til VR-brillene Gear VR.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I dag avrundes Samsungs store utviklerkonferanse i San Francisco. En av de mest spennende nyhetene som har kommet ut av konferansen er Project Beyond. Nettstedet Techspot.com melder nemlig om Samsungs nye, og helsprø, kameradings. Hva selve dingsen skal hete er foreløpig uklart, men den den ser ut som et slags hjul, med 16 separate kameralinser i. Et ekstra kamera på toppen fanger det som skjer rett oppover også.

Strømmer innhold til 3D-brille

Foto: Skjermdump Samsung/Youtube

Formålet med hjulet er å fange opp alt som foregår rundt det, i en kontinuerlig strøm av tredimensjonal informasjon. I andre enden kan enheter som Samsungs egen Gear VR ta i mot denne informasjonen. Dermed kan brukeren av 3D-brillene få en følelse av å være til stede der Project Beyond-hjulet befinner seg. Dingsen er foreløpig en prototyp som del av utviklingsprosjektet, og skal ikke være på vei mot salg til vanlige kunder. Om den, eller en variant av den, før eller siden vil dukke opp i vanlige butikker er mer uklart. Hva den i så fall vil koste er også i det blå.

Foto: Skjermdump Samsung/Youtube

Man kan se for seg at større begivenheter blir strømmet på denne måten, eller at Skype-chatten får en ekstra dimensjon. Også for bedrifter som bruker liknende teknologi til møtevirksomhet, såkalt «telepresence», kan muligens dra nytte av teknologien.

Inntil teknologien eventuelt blir solgt direkte til sluttkunder, må Gear VR-eiere nøye seg med å se innhold som Samsung selv lager med den avanserte kamerainnretningen.

Gear VR for flere telefoner

3D-brillen Gear VR ble lansert under årets IFA-messe i Berlin.
3D-brillen Gear VR ble lansert under årets IFA-messe i Berlin.Foto: Samsung

En annen svært spennende nyhet som har kommet ut av konferansen er at selve 3D-brillene Gear VR vil komme i en oppdatert utgave som virker med flere ulike telefoner. Enn så lenge er Gear VR forbeholdt eiere av Galaxy Note 4, i de markedene der den selges. Det er ikke kjent om dette innebærer at Gear VR vil la seg bruke med telefoner fra andre produsenter ennå. Ser vi til Samsungs smartklokker i Gear-serien er de forbeholdt Samsung-produkter.

Dersom Samsung åpner opp for eiere av telefoner på andre plattformer skal det uansett bli interessant å se hvordan de håndterer villnisset av ulike design, og plasseringer av USB-porten.

Gear VR er en 3D-brille Samsung lager i samarbeid med selskapet Occulus, og den kan ses på som en forenklet utgave av Occulus Rift. I stedet for innebygde skjermer bruker den skjermen på Galaxy Note 4 med to linser over, slik at innholdet tilpasses synet. Du kan lese sniktitten vår på Gear VR her.

(Kilde: techspot.com, appleinsider.com, dailymail.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen