Samsung slår på stortromma

Samsung slår på stortromma

Lanserer tre nye systemkameraer med wifi-støtte.

Samsung NX20

NX20 blir Samsungs siste skudd på stammen av kameraer med innebygget søker - foreløpig. NX20 blir ytre sett temmelig likt de tidligere modellene som det skal erstatte, dvs NX10, NX11 og NX5, men vil få en bedre skjerm enn de andre kameraene i NX-serien, nærmere bestemt en 3-tommers Clear AMOLED-type som er hengslet i venstre kant, slik at den kan vippes og dreies nesten fritt.

Samsung NX20
Samsung NX20

Den innebygde søkeren i NX20 vil få en oppløsning på 1 440 000 bildepunkter, eller 800 x 600 angitt mer konvensjonelt. Dette tilsvarer oppløsningen som kanskje er bedre kjent som SVGA.

I tillegg vil NX20 få en nyutviklet hybridlukker som kan tilby en raskeste lukkertid på hele 1/8000 sekund, noe som er helt på høyden med de fleste speilreflekser i proffsegmentet.

Samsung kan også melde at NX20 vil få støtte for komprimering av RAW-filene sine, noe som ikke bare vil gi plass til flere bilder på minnekortet, men visstnok også skal gi raskere avspilling av bilder fra det.

Samsung NX20
Samsung NX20

Samsung NX20 kommer kun i svart, men vil bli mulig å kjøpe både alene og i pakke med deres 18-55 mm kitobjektiv. Pakkeløsningen blir tilgjuengelig her til lands i løpet av mai, til en veiledfende pris på 9000 norske kroner, mens kamerahuset alene ikke kommer før i junui. Til gjengjeld vil det da bli billigere: 8100 kroner blir veiledende pris.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen