Samsung slår på stortromma

Samsung slår på stortromma

Lanserer tre nye systemkameraer med wifi-støtte.

Samsung NX1000

Dette skal i følge Samsung bli det letteste systemkameraet i produksjon, takket være bruk av plastmaterialer i konstruksjonen. Vi reagerte ikke på vekten, verken ene eller andre veien, da vi fikk et eksemplar i neven forleden dag, men vi merket oss at det ikke var noen plastfølelse ved kameraet, selv om Samsung har gjort utstrakt bruk av plast i konskruksjonen. Ergonomien var meget god i forhold til størrelsen, var vårt førsteinntrykk, og kameraet virket både solid og godt designet ellers.

Samsung NX1000
Samsung NX1000

Noe har imidlertid Samsung måttet spare på i dette som blir deres rimeligste modell, og det er foruten plastbruken først og fremst skjermen. NX1000 får en ganske vanlig LCD med 921 000 bildepunkter, der de øvrige modellene får OLED-skjermer.

I motsetning til NX100, som NX1000 på et vis kan sies å skulle erstatte, vil NX1000 ikke få støtte for ekstern søker. Det kan virke som om Samsung helt har gått bort fra dette konseptet.

NX1000 vil leveres i sort eller hvitt, med en ny versjon av det kritikerroste 20-50 mm-kitobjektivet. Endringene på objektivet er imidlertid kun kosmetiske. Optisk er det akkurat som før, og det vil dessverre fremdeles ha objektivfatning i plast.

NX1000 vil komme i norske butikker i juni, til en veiledende pris på omtrent 5500 kroner, inklusive objektivet. En søt liten blits følger også med i pakken.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen