Samsung slår på stortromma

Samsung slår på stortromma

Lanserer tre nye systemkameraer med wifi-støtte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For et par dager siden fikk vi besøk fra Samsung her på kontoret, og med seg i en ryggsekk hadde de besøkende ikke mindre enn tre nye systemkameraet til NX-systemet: NX1000, NX20 og NX210.

Alle de tre nye kameraene har samme bildebrikke med 20 megapiksler som allerede er å finne i Samsung NX200, og de nye kameraene vil dermed få samme bildekvalitet som NX200 har, kunne Samsungs utsendte bekrefte overfor Akam.

Les vår test av Samsung NX200

Samsung NX20
Samsung NX20

Ikke bare vil bildekvaliteten over hele linja være den samme som på toppmodellen, men de får også flere andre likhetspunkter. Blant annet har Samsung klart å øke opptakstempoet til 8 bilder per sekund i full oppløsning, fra NX200s 7, og dette er noe som vil være å finne i alle de tre nye modellene. Det samme gjelder kvaliteten på videoopptaket, som skal være en tanke bedre i alle tre nye modeller.

NX1000 og NX210 vil få samme batteri, med et CIPA-tall på 320 bilder per lading, mens NX20 vil få et noe større og kraftigere batteri som skal være godt for 360 bilder for hver opplading.

Alle de nye modellene får også innebygget wifi, og har du en smarttlefon kan kameraet om nødvendig koble seg direkte til den og bruke dens nettforbindelse til å sende bilder til facebook, skylagring, eller lignende. Det er uvisst hvor mye slik bruk vil påvirke batterikapasiteten, for øvrig. Rekkevidden oppgis til maksimalt 22 meter ved perfekte forhold.

I tillegg vil Samsung lansere en app for smarttelefoner, som skal kunne styre kameraene trådløst. Appen, som utvikles både for Android og iOS, vil essensielt gi samme kontroll over kameraet som kameraets egen opptaksmeny gir, slik at man kan justere de aller fleste viktige paramentre uten å røre kameraet.

På de neste sidene kan du lese mer om de tre nye kameraene.

Du vil finne spesifikasjoner på alle de tre nye kameraene i prisguiden, så snart vi har fått lagt dem inn. Her finner du da Samsung NX20, NX210 og NX1000.

Samsungs 18-55 mm objektiv som følger med NX20 og NX210 har for øvrig fått seg en liten overhaling i samme slengen. Ikke noe stort, men Samsung kan melde at det nå vil få metallfatning, der forrige versjon hadde en fatning i støpt plast.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen