Samsung skyver Apple ned fra tronen
(Bilde: Ivan Garcia / Shutterstock.com)

Samsung skyver Apple ned fra tronen

Er igjen kongen på haugen hva gjelder smartmobiler.

Samsung har ifølge analytikerfirmaet Strategy Analytics gjenerobret tronen som den største produsenten av smarttelefoner i verden. Dermed tar de tilbake tittelen fra Apple, som før jul vippet koreanerne ned fra tronen med et rekordsterkt salg av sin nye iPhone-modell, melder Cnet

Tallene viser samtidig at Samsung, til tross for igjen å være den største produsenten i verden, mister markedsandeler i forhold til konkurrentene. Ergo kan de neppe hvile på laurbærene lenge før tittelen på ny kan gå tapt. 

Svarer på Apples suksess

Som nevnt tok altså Apple seg forbi Samsung som den største produsenten av smarttelefoner før jul, hvor selskapet skipet ut svimlende 74,8 millioner telefoner til verdens kriker og kroker i årets siste kvartal. I går la Apple frem tallene for det første kvartalet i 2015, som viste et meget godt resultat. Likevel er det altså ikke nok til å beholde plassen på tronen i denne omgang. 

Ifølge undersøkelsen har omlag 83,2 millioner smarttelefoner forlatt Samsungs fabrikker de første tre månedene av 2015, noe som utgjør en markedsandel på omlag 24 prosent. Likevel er dette en nedgang for Samsung, som på tilsvarende tidspunkt i 2014 hadde en andel på 31 prosent. 

Teller ikke med Galaxy S6

Samsung selger altså noen færre mobiler i år enn tilsvarende periode i 2014, hvor de sendte ut hele 89 millioner telefoner fra fabrikkene sine. Likevel er det langt flere telefoner enn Apple har solgt under den samme perioden, der den amerikanske giganten ifølge analyseselskapet har levert fra seg 61,2 millioner telefoner under årets første tre måneder. 

Det som er verdt å merke seg i denne analysen, er at tallene for Samsungs nye toppmodell, Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, ikke er tatt med. Her har koreanerne selv spådd at modellene vil selge unna som varmt hvetebrød, så antagelig er tallet for antall solgte fra Samsung noe høyere, selv om flaggskipet fortsatt er et sjeldent syn i butikkhyllene enn så lenge. 

Apple la frem tallene sin i går:
Nå selges det flere Macer enn iPader »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen