(Bilde: Alan Ng / Wikimedia Commons)

Samsung-skjermen blir rund i kantene

Allerede neste år vil Samsung ta et stort steg videre med sine fleksible skjermer.

Bøyelige skjermer er kanskje kult, men ikke spesielt revolusjonerende, hvert fall ifølge Android Authority.

Derfor kommer det kanskje som en gledelig overraskelse for noen at Samsung – allerede i 2014 – trolig vil komme med en mobilskjerm som er brettet rundt "chassiset" på mobilen. I motsetning til at mobilskjermen er litt konkav. Og dette kan altså bli en aldri så liten revolusjon, både når det gjelder design og funksjonalitet.

Enklere navigering?

Fra Samsungs patentsøknad.
Fra Samsungs patentsøknad.Foto: USPTO

Bloomberg melder at du for eksempel vil kunne lese SMS-er og få varsler på kanten av mobilene med den nye skjermtypen. Vår første tanke er vel at du i så fall kan spille et mobilspill, eller bruke en annen app, uten å måtte trekke ned menyen eller gå ut for å sjekke SMS, Twitter-meldinger, push-varsler og lignende. Og det er kanskje praktisk nok?

Samsung har tilsynelatende tenkt mye lenger enn dette. Android Authority viser til tegninger som Samsung har levert inn til det amerikanske patentkontoret, hvor vi også får se noen flere eksempler. Den lille flikken med mobilskjerm på siden kan også fungere til blant annet tastelås, styring av musikkspilleren, batteriindikator ved lading, kapittelvelger for film og e-bøker, enklere søk i telefonboken og musikkbiblioteket, og scrolling i nettleser og apper. Da begynner det å hjelpe.

Kildene til Bloomberg, som angivelig har kjennskap til Samsungs planer, hevder at neste års modell vil bruke en oppgradert utgave av Samsungs skjermteknologi, kalt Youm. Dette testet produsenten ut med modellen Samsung Galaxy Round, som nylig ble lansert på det asiatiske markedet. Teknologien ble vist frem på teknologimessen CES tidligere i år:

Ingen lanseringsdato

Kildene til Bloomberg sier at Samsung foreløpig ikke har spikret en lanseringsdato for dette. Derimot trodde en av dem at en Samsung-mobil med skjerm på tre kanter først ville blir klar i andre halvdel av 2014.

Foreløpig er det LG G Flex, som kommer på det norske markedet rett over nyttår, som har vakt størst interesse. Det Samsung ifølge disse ryktene planlegger, er imidlertid enda et steg videre hva gjelder bøyelig mobilskjermteknologi.

Les også: Samsung kommer med kurvet smarttelefon

(Kilder: Bloomberg, Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen