Dette er Project Beyond-kameraet som Samsung allerede har avduket. Det nye «Gear 360»-kameraet blir tilsynelatende et mye mer kompakt produkt
Dette er Project Beyond-kameraet som Samsung allerede har avduket. Det nye «Gear 360»-kameraet blir tilsynelatende et mye mer kompakt produkt (Bilde: Skjermdump Samsung/Youtube)

– Galaxy S7 er ikke det eneste produktet Samsung skal slippe

Det ser ut til at Samsungs neste toppmobil får en fiffig kompanjong.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

VR-briller er vel og bra, men produsentene har såvisst ikke glemt å sette fokus på utstyret som skal til for å lage VR-innholdet. Flere VR-kameraer har allerede blitt avduket av ulike produsenter, og nå ser det ut til at Samsung har kommet med et nytt bidrag.

Nettstedet SamMobile kan nemlig bekrefte at Samsung har et VR-kamera på gang med det ganske passende navnet «Gear 360». Det dukket først opp hint om kameraet for noen uker siden, men nå skal det altså være bekreftet.

Brukes med mobilen

Kameraet er trolig et ledd i Samsungs såkalte «Project Beyond»-satsing, som vi meldte om allerede i 2014. Project Beyond bestod den gangen av en 360-graders innretning med 17 kameraer som var laget for å strømme VR-innhold til Samsings Gear VR-briller.

Kameraet skal trolig lanseres sammen med Galaxy S7, som dette skal være lekkede bilder av.
Kameraet skal trolig lanseres sammen med Galaxy S7, som dette skal være lekkede bilder av. Foto: @evleaks

Det nye Gear 360-kameraet skal imidlertid kun benytte to kameraer med 180-graders objektiver. Det skal også være kompakt og sirkulært, men det finnes foreløpig ingen bilder av produktet.

Kameraet skal kunne kobles til en mobil via Bluetooth og kommer med en egen applikasjon som brukes til å foreta kamerainnstillingene. Appen setter deg også i stand til å veksle mellom 360-graders- og 180-graders perspektiv.

Avdukes trolig med Galaxy S7

Det nye VR-kamerat har ellers eget, innebygget batteri, og har også egen lagringsplass, men det uvisst hvor mye denne er på. Kameraet vil trolig fungere med flere Galaxy-modeller av nyere dato, men ifølge SamMobile er det kun Galaxy S7-støtte som hittil er bekreftet.

Dermed virker det sannsynlig at kameraet skal avdukes samtidig med Galaxy S7-lanseringen, som nå er nært forestående. Dette underbygges også av en ny teaser-video som Samsung slapp nylig, som hinter om at det neste Galaxy-produktet skal ha et stort fokus på nettopp VR. Videoen kan du se under.

Slik kan Galaxy S7 bli seende ut: Bilder av modellene kan allerede være lekket »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen