(Bilde: Arkivbilde, Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Samsung skal trolig lage deler til iPhone 7

Ny vending i av- og på-forholdet til de to selskapene.

Apple og Samsung er på den ene siden bitre fiender, og på den andre siden viktige støttespillere for hverandre. Og det er ikke alltid like lett å holde styr på når de "krangler" og når de har funnet tonen igjen. Etter et nylig brudd mellom de to, melder Android Authority at Samsung igjen kommer til å bli en viktig partner for Apple i 2015 – i produksjonen av det som løst omtales som "iPhone 7".

For noen få uker siden offentliggjorde derimot Apple at de ville kutte ned på komponenter fra Samsung, etter å ha inngått en avtale med delleverandøren TSMC. Denne skulle gjelde fra neste år, og i 2015 ville TSMC være Apples desidert største komponentleverandør.

14 nanometer-teknologi

At Apple flørter med andre leverandører er ingen hemmelighet, og TSMC-avtalen har det vært snakk om lenge. Derimot vil det kanskje overraske noen at de allerede nå ser ut til å vende delvis tilbake til Samsung.

Forklaringen er derimot ganske enkel. Samsung har nemlig vært fremst i utviklingen av såkalt 14 nanometer-teknologi, som vil brukes i fremtidens prosessorproduksjon. For at Apple ikke skal tape terreng til smartmobilkonkurrentene sine, deriblant Samsung, er de nødt til å kjøpe disse delene fra nettopp Samsung. Hvert fall i en kort periode.

Samsung står bak brikkesettet A6 som brukes i dagens iPhone 5. Ifølge kilden vil de også levere A9-chiper med 14nm.-teknologi til "iPhone 7," eller den som måtte komme i løpet av 2015.

Søker fortsatt andre partnere

TSMC og Samsung er imidlertid ikke de eneste i Apples kontaktliste når det gjelder deler. Det ryktes at amerikanerne også føler et sterk begjær for produsenten Globalfoundries (tidligere en del av AMD), ettersom de også er i gang med å utvikle 14 nm.-teknologi.

Ifølge Android Authority har imidlertid ikke Apple fått i stand en avtale med dem ennå, og derfor var det angivelig tryggere å søke tilbake til Samsungs myke barm en liten stund til.

Les mer om 14nm-teknologien til Globalfoundries på Hardware.no

Apple ser seg tjent med å ha flere partnere til å levere deler til sin iPhone- og iPad-produksjon, samtidig som de ønsker å være mindre avhengige av Samsung. Den sørkoreanske produsenten stod angivelig i fare for å tape rundt 5 milliarder dollar årlig på å miste Apple som kunde. Samsung bør samtidig ha økonomiske midler til å takle et eventuelt brudd.

Les også: Apple fikk innvilget patent på Samsung S-Beam-kopi

(Kilder: Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen