Samsung skal visstnok lansere to nye, ultrabrede skjermer med Displayport 1.3-støtte. Dette er en kurvet, ultrabred skjerm som Samsung lanserte tidligere.
Samsung skal visstnok lansere to nye, ultrabrede skjermer med Displayport 1.3-støtte. Dette er en kurvet, ultrabred skjerm som Samsung lanserte tidligere. (Bilde: Samsung/montasje Tek.no)

Du må ha en helt ny kabel for å kunne bruke Samsungs nye vidunderskjermer

Høy oppløsning, 21:9 og 144 Hz - Dette er drømmeskjermen for spillere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skjermteknologien forbedres stadig, og blant finessene som produsentene lokker med finner vi både høy oppløsning, ekstra bredt skjermformat og rask oppdateringsfrekvens. Nettstedet Overclock3d.net melder nå at Samsung har en ny skjermserie på gang som byr på alt dette samtidig. 

De nye skjermene skal komme i størrelsene 30 og 35 tommer og skilter med et såkalt ultrabredt format, som formodentlig betyr 21:9-formatet vi har sett på en del nye skjermmodeller den siste tiden.

Høy oppløsning og frekvens

Det som gjør at de to nye modellene skiller seg litt ut er at de også skal levere høy oppløsning og lynrask oppdateringsfrekvens, nærmere bestemt 3440 x 1440 piksler og en frekvens på hele 144 Hz.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Samsung

Denne kombinasjonen betyr at skjermene benytter seg av den nye Displayport 1.3-standarden. Denne standarden kommer med en del av de nye skjermkortene fra blant andre AMD, og Samsungs nye skjermene er ventet å bli blant de første PC-skjermene som er klare for denne standarden. 

VN-panel

Ellers er det verdt å merke seg at skjermene ikke kommer med IPS-panel, men i stedet med de såkalte VN-panelene. Disse byr på bedre kontrast og fargegjengivelse enn den gamle TN-standarden, men er ikke nødvendigvis bedre enn IPS.

Utover dette finnes det dessverre ikke så mye informasjon om Samsungs nye råtasser, ei heller hint om lanseringsdato eller pris. Skjermkortene som støtter Displayport 1.3 er imidlertid ventet å dukke opp til sommeren, så trolig vil skjermmodellene også komme på omtrent samme tidspunkt.

OLED-teknologien har også ankommet PC-skjerm-markedet: Nå har Dell sluppet sin første modell »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen