Ingen vet hvordan Samsungs smarthøyttaler vil se ut ennå. Dette er kun et illustrasjonsbilde.
Ingen vet hvordan Samsungs smarthøyttaler vil se ut ennå. Dette er kun et illustrasjonsbilde. (Bilde: Colourbox/26452465)

Samsung skal lansere smarthøyttaler som skal konkurrere mot Google Home og Apple HomePod

Endelig er det bekreftet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Stadig flere aktører i teknologibransjen har kastet seg på smarthøyttaler-karusellen, et segment mange åpenbart har stor tro på. Giganten Samsung har hittil uteblitt, men nylig dukket det opp rykter om at også de skulle lansere sitt bidrag, og nå har det blitt bekreftet.

Sjefen for Samsungs mobilavdeling, DJ Koh, uttalte overfor CNBC nylig at selskapet såvisst har en smarthøyttaler på vei, og den skal attpåtil lanseres «snart». Det foreligger imidlertid ingen spesifikk dato.

Dessverre kunne han ikke røpe noen flere tekniske detaljer om produktet, men det er tydelig at smarthøyttaleren vil bli et viktig ledd i Samsungs store satsing på smarthjem-løsninger. Tidligere har selskapet blant annet lansert smarte kjøleskap, som formodentlig kan integreres med den nye smarthøyttaleren.

Det begynner å bli folksomt på smarthøyttaler-markedet. Dette er det foreløpig seneste bidraget, Apples HomePod..
Det begynner å bli folksomt på smarthøyttaler-markedet. Dette er det foreløpig seneste bidraget, Apples HomePod.. Foto: Skjermdump/Apple

Mange konkurrenter

Ifølge tidligere rapporter skal høyttaleren ikke uventet basere seg på Samsungs nye stemmeassistent Bixby, som nylig ble rullet ut på Galaxy S8 i hele verden

Ellers er det ikke usannsynlig at høyttaleren vil skilte med skikkelig lydkvalitet med tanke på at Samsung kjøpte opp hi-fi-produsenten Harman Kardon for en tid tilbake. Flere av konkurrentene, som Apple og Microsoft, har dessuten satset på solid lydgjengivelse med sine respektive produkter HomePod og Invoke. Sistnevnte er laget i samarbeid med HiFi-produsenten Harman Kardon.

Av andre produkter som finnes på markedet var Google ganske tidlig ute med sin Google Home-høyttaler, og Amazon har også vært på markedet en stund med sin Echo. Ingen av disse har dog ennå blitt offisielt lansert i Norge, så det blir spennende å se hvilken smarthøyttaler som blir først ute på det norske markedet.

Ikke minst dukket det nylig opp opplysninger om at også Facebook skal slippe en smarthøyttaler, med den uvanlige egenskapen at den angivelig skal få en stor berøringsskjerm.

Samsungs neste brettmobil kan få en spesiell egenskap: Patent tyder på at Note 9 vil få et innebygget alkometer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen