(Bilde: Samsung)

Samsung skal lansere nytt 4K-monster

Vil vise fram en enorm TV neste uke.

Vi nordmenn vil ha stadig større flatskjermer, og det er ikke vanskelig å drømme om å kombinere størrelse med den råeste oppløsningen du kan få. 

Samsung skal angivelig slippe et monster av en 4K-TV under årets IFA-messe, melder Engadget.

Vi har allerede fått en smakebit på dagens 85 tommer store beist fra det koreanske selskapet, men til uka vil denne modellen bli lillebror. For Samsungs nye kjempe måler hele 98 tommer.

Ukjent monster 

Denne 80-tommeren fra Sharp får en 46 tommer til å se puslete ut, men kan ikke måle seg med Samsungs nye monster. .
Denne 80-tommeren fra Sharp får en 46 tommer til å se puslete ut, men kan ikke måle seg med Samsungs nye monster.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Selv om Samsung har lettet på sløret og avslørt at de kommer med en ny og stor TV, holder de fortsatt kortene tett til brystet hva spesifikasjoner gjelder. Det eneste som er kjent utenom størrelsen er at den vil støtte Ultra HD. Så det blir bare ren spekulasjon hvorvidt den nye modellen har noe nytt å by på i forhold til selskapets eksisterende 85 tommer.   

Så er du på jakt etter noe å imponere nabolaget med, kan kanskje denne kjempen være noe for deg – selv om prisen ennå ikke er kjent. Men vær klar over at det krever sin stue å få på plass til denne enorme TV-en. Den måler nemlig nærmere 2,5 meter diagonalt. 

Ny 4K-monitor

Det er ikke bare en ny og enorm Ultra HD-TV som Samsung skal vise frem på årets IFA-messe. De har bekreftet at det vil bli vist frem en ny monitor med støtte for 4k-oppløsning.

Også her holder de kortene godt skjult, men selskapet har bekreftet at skjermen er 31,5 tommer stor, og at den dekker 99 prosent av Adobes fargeskala. Dermed kan det være at skjermen fra Samsung har mye til felles med Asus sin 4K-skjerm, som også er på 31,5 tommer.

Skulle monitoren fra Samsung bruke det samme panelet som Asus, vil det i så fall være et IPS-panel som støtter 10-bit RGB, noe som gjør den godt egnet for grafikere og andre som har høye krav til fargegjengivelse. 

Hardware.no skal være til stedet under årets IFA-messe, og vil komme tilbake med oppdatert informasjon så fort vi får kloa i de nye skjermene fra Samsung. 

Er du mer interessert i OLED?
Les om at billigere modeller er på vei til butikkhyllene »

(Kilde: Engadget, Samsungtomorrow)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen