Samsung skal hjelpe autister med å bli sosiale
Teknofil
(Bilde: Samsung/Skjermdump fra YouTube)

Samsung skal hjelpe autister med å bli sosiale

Løsningen? En app, selvfølgelig!

Mobiltelefoner og apper kan brukes til så mangt, og det har tydeligvis Samsung fått med seg. Nylig lanserte den sørkoreanske teknologigiganten en app kalt «Look At Me», og ifølge The Next Web er den ganske så unik. Appen er nemlig spesialutviklet for å hjelpe mennesker med autisme med å bli mer sosiale, og da særlig barn.

Ansiktsgjenkjenning

Look At Me er utviklet i samarbeid med det sørkoreanske Yonsei University. Ambisjonen er at dette skal kunne gi autister verden over en helt ny form for hjelpemidell, og innfallsvinkelen er ihvertfall helt ny. 

Gjennom å se på ansikter via mobilskjermen skal autistiske barn bli mer komfortable i sosiale situasjoner mens de vokser opp.
Gjennom å se på ansikter via mobilskjermen skal autistiske barn bli mer komfortable i sosiale situasjoner mens de vokser opp.Foto: Samsung/Skjermdump fra YouTube

Autister har som regel nedsatte sosiale evner, og sliter også med øyekontakt og å lese andres følelser. Men de er som regel svært glad i dataskjermer, også mobiltelefoner. Appen bøter dermed på alt sammen ved å implementere ansiktsgjenkjenning, så personen som behandles kan se på andre gjennom mobilskjermen.

Med appen kan en autist lære å gjenkjenne hvordan forskjellige følelser opptrer i et ansikt, slik at de bedre kan tolke andres følelser og meninger. Alt sammen er satt opp som et spill, slik at det hele skal være underholdende for barna også.

Appen kan fritt lastes ned fra Google Play, men er foreløpig kun tilgjengelig på sørkoreansk.

Trenger du å bli bedre å på gjenkjenne dine egne følelser?
Da er du kanskje klar for selfie-speilet »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen