(Bilde: Shutterstock)

Samsung skal gi deg fem ganger raskere Wi-Fi

Koreaneren er klar med helt ny teknologi.

Samsung har nå utviklet en ny Wi-Fi-løsning som skal gi deg langt raskere overføringshastighet via et trådløst nett, melder selskapet i en pressemelding. I forhold til det beste som finnes på markedet i dag, vil denne løsningen gi deg vesentlig høyere ytelse. 

Og tro ikke at dette er en teknologi du vil ha glede av før om flere år. Samsung skal etter planen rulle ut teknologien allerede i løpet av neste år.  

Blir en helt ny standard

Per i dag er det standarden 802.11ac som er kongen på haugen hva gjelder hastighet, en standard som benytter et 5 GHz-båndet for å servere deg signalene uten kabel. Samsungs nye alternativ oppfyller kravene til 802.11ad-standarden og tar i bruk 60 GHz. Med det vil nettet kunne levere hastigheter opp i mot 4,6 gigabit per sekund. 

Det betyr at du kan overføre filer med en hastighet på opp mot 575 megabyte i sekundet, altså vil en film på rundt én GB være unnagjort på kun et par-tre sekunder. Til sammenligning klarer dagens ac-standard omlag 108 megabyte per sekund. 

Skal gi mer stabil overføring hjemme

Å få dagens trådløse ruter til å nå alle kriker og kroker i huset ditt kan være en stor utfordring. Det finnes en del knep du kan ty til for å få et bedre resultat. Likevel kan det være vanskelig å få god ytelse med flere enheter på samme nettverk. 

Samsung hevder nå å ha løst dette problemet med sin nye standard. Ved å eliminere støy og forstyrrelser mellom de ulike kanalene, skal signalene nå bedre frem til alle enheter, uten at det går ut over hastigheten.

Samsung tar sikte på å rulle ut den nye 802.11ad-standarden i løpet av 2015. Selskapet tror vi får se standarden på en rekke ulike plattformer, være seg TV, hjemmekino, medisinsk utstyr, smarte hjem eller telekommunikasjon. 

Det finnes flere som jobber med å gi deg nytt nett:
Ullevaal Stadion er et av stedene som går lynraskt (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen