Samsung gjør seg klar til å bruke kvanteprikker i sammen med OLED-teknologi.
Samsung gjør seg klar til å bruke kvanteprikker i sammen med OLED-teknologi. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Samsung-sjef: – Vi utvikler teknologi for å klargjøre TV-er med QD-OLED

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Direktøren for Samsung Display, Lee Dong-hoon, bekrefter nå at selskapet «utvikler teknologi for å klargjøre for store QD-OLED-skjermer». Det vil altså si OLED-paneler med Samsungs velbrukte kvanteprikker (quantum dots). Dermed kan det se ut til at Samsung har planer om å gå nok en gang gå i strupen på rivalen LG, melder koreanske The Bell

LG er nemlig den neste produsenten av store OLED-paneler på markedet. I tillegg til å selv ha slike TV-er, leverer de også paneler til produsenter som Panasonic, Philips og Sony. Samsung på sin side har holdt fast ved LCD-teknologien. 

Dette står QD-OLED for 

Det er under den pågående bransjemessen IMID (International Information Display Exhibition i Korea, at Dong-hoon bekrefter at selskapet nå jobber med QD-OLED. 

Selskapet har lenge satset hardt på kvanteprikker (quantum dots) på LCD-TV-er (QLED), som i korte trekk ørsmå kvanteprikker som er plassert mellom baklyset og panelet på skjermen, og aktiveres av det blå baklyset. Dette har gitt LCD-skjermene langt mer lysstyrke og bedre farger. 

Mye kan tyde på at Samsung vil gjøre noe lignende ved hjelp av OLED-teknologi. De skal ifølge anonyme kilder ta i bruk blå OLED-dioder, akkurat som de bruker blått baklys på sine QLED-modeller, og altså legge til kvanteprikker over disse diodene. 

Kan være billigere å produsere

Samsung bekrefter at er i gang med å forbedrede for QD-OLED. Her er et bilde fra de prøvde seg på OLED tilbake i 2013. Bilde: Samsung

Til sammenligning bruker LG hvite OLED-dioder på sine paneler, hvor hver enkelt har et blått, rødt eller grønt filter over seg. 

Samsung prøvde tilbake i 2012–2013 å lage sin egen OLED-teknologi, hvor de skulle bruke ekte røde, grønne og blå dioder. Det viste seg imidlertid at denne teknologien ble for omfattende og utfordrende å produsere. 

Flere peker på at QD-OLED kan bli en slagkraftig utfordrer til LGs OLED-teknologi, hvor man angivelig skal få det samme, perfekte sortnivået. Det spekuleres også i at QD-OLED potensielt kan få langt bedre lysstyrke og flere farger. 

Samtidig så har både LG og Samsung vist frem Micro-LED-TV-er dette året, så at det brygger opp til skarp konkurranse mellom de to er det nok lite tvil om. 

Samsung var først ut av de to med å vise frem Micro-LED:
Her er bildene av The Wall »

(Kilde: The Bell)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen