(Bilde: Shutterstock/Samsung)

Samsung satser på «selfie-kamera»

Folkekameraet NX Mini kommer i salg neste måned.

Mange klarer seg langt på vei med mobilkameraet sitt hvis de vil ta bilder som de kan påtvinge venner og bekjente på Instagram, Facebook eller Twitter. Samsung ser imidlertid ikke ut til å godta at rimelige kompaktkameraer er et døende produkt, og lanserer derfor nå et «selfie-kamera».

Det heter Samsung NX Mini, og sjansen for at det vil være levedyktig er så absolutt tilstede, for det byr på noe mer enn mobilkameraer flest.

Tre forskjellige objektiver

Kameraet lar deg ta bilder med 20 megapikslers oppløsning. Det er kun 2,2 centimeter tykt og skal enkelt få plass i lommen. Til sammenligning er Panasonic Lumix DMC-GM1 bare marginalt tykkere og tyngre, men samtidig hakket mindre i bredden og høyden. Skjermen til NX Mini kan på sin side vippes opp og roteres 180 grader, slik at du enklere skal kunne ta bilder av deg selv. 

Foto: Samsung

Videre skal det være enkelt å laste opp bildene dine direkte Flickr og Dropbox. Samsung NX Mini har dessuten støtte for WiFi og NFC. Ved oppkobling til et lokal nettverk skal det også kunne brukes som babymonitor. Kameraet kommer i fem farger: Hvit, svart, rosa, mintgrønn og brun.

Likevel er det nok først og fremst kameraobjektivet som i størst grad skiller NX Mini fra mobilkameraene. Faktisk har du to valgmuligheter når det gjelder objektiv ved kjøp av kameraet: Enten en 9 mm f/3.5 (tilsvarende 24 mm) eller en 9 - 27 mm (tilsvarende 24 - 73 mm). Et tredje objektiv, 17 mm f/1.8, skal komme i løpet av våren, men inntil videre er det altså begrenset til disse to – snart tre – objektivene på NX Mini.

Kameraet har nemlig en annet fatning enn andre kameraer fra Samsung, og da trenger du i så fall en nokså kostbar adapter for å bruke objektivene du eventuelt har fra før. Det kan raskt se litt snodig ut, på grunn av størrelsen.

– De tar «selfies»

Og hvem er i målgruppen for minikameraet?

– De er ikke entusiaster, men de tar tonnevis av bilder. De tar «selfies», de tar bilder overalt hvor deg går. De tar flere bilder enn noen gang. Vi ville gi dem en tilkoblet kameraopplevelse som ville overbevise dem, men som ikke nødvendigvis overbeviser tradisjonelle fotoentusiaster, sier en talsperson for Samsung til The Verge.

Til «selfiene» kan du enten vende skjermen, slik at du ser motivet, eller så kan du styre fjernutløseren med en håndbevegelse – antagelig noe á la appen CamMe.

Prisen på den dyreste utgaven, NX-M med 9 - 27-millimeters objektiv har en anbefalt utsalgspris på 4 300 kroner, mens den rimeligere NX-M med 9-millimeters objektiv vil koste rundt 2 400 kroner. Samsung-kameraet kommer i salg i april. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så får du beskjed når det er på lager.

Ute etter den perfekte selfie-appen til mobilen?
Apple har laget en egen seksjon i amerikanske App Store
»

(Kilder: The Verge, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen