Samsung patenterte digital skjermpenn med ultralyd
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Samsung patenterte digital skjermpenn med ultralyd

Kan bety tynnere Galaxy Note-modeller.

Samsungs Galaxy Note-serie er kjent for den karakteristiske pennen som kan brukes både til tegning og skriblerier. I motsetning til mange skjermpenner er Samsungs penn digital, og fungerer med en sensor som er bygget inn i skjermen. Et nytt Samsung-patent viser at selskapet muligens vil endre måten dette fungerer.

Det er nettstedet sammobile.com som melder om det nye patentet som ble innvilget i Sør-Korea. Det viser en skjermpenn som fungerer ved hjelp av ultralyd, som kan fanges opp av inntil fire forskjellige mikrofoner rundt skjermen.

Kan erstatte dagens løsning

Med mikrofoner rundt skjermen, skal enheten kunne høre hvor pennen er.
Med mikrofoner rundt skjermen, skal enheten kunne høre hvor pennen er.

Dagens løsning kommer fra produsenten Wacom, og har mye til felles med tegnebrettene samme selskap lager for PC-er. Overgangen til ultralyd kan bety at Samsung slipper unna med en billigere sensor i skjermen, eller at de slipper å bygge inn en slik sensor i det hele tatt. Det kan bety at kommende utgaver i Galaxy Note-serien blir en del tynnere.

Vi har sett bruk av ultralyd i mobiler og nettbrett tidligere. Brikkeprodusenten Qualcomm har jobbet med liknende løsninger lenge, og bygget også inn en rekke ultralydmikrofoner i sitt referansenettbrett for Snapdragon S4 Pro-plattformen. Den gang var det først og fremst snakk om å bruke mikrofonene til gester, slik at man skulle kunne stå et stykke unna enheten for å styre den, også om det var for mørkt for kameraet. Qualcomm presiserte imidlertid at teknologien var ny, og at den virkelige verdien ville komme etter hvert som apputviklerne tok tak i den.

Qualcomm viste ultralydpenn

Tidligere i år viste Qualcomm dessuten frem referansenettbrettet for Snapdragon 805, den så langt siste generasjonen i serien. Også dette med en rekke mikrofoner på forsiden, men denne gangen med en ultralydbasert penn i tillegg.

Det ventes at Samsung vil lansere en oppfølger til dagens Galaxy Note 3 under IFA-messen i berlin om halvannen måned.

Les også: Test av Samsung Galaxy Note 3

(Kilde: sammobile.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen