Samsung på tynn is i hjemlandet
Teknofil
(Bilde: montasje)

Samsung på tynn is i hjemlandet

Saboterer de for en kritisk spillefilm?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Filmen Another Family har ifølge Tech Crunch skapt sterke reaksjoner i Sør-Korea. Den er basert på historien om den 23 år gamle kvinnen Hwang Yu-mi, som var ansatt på en Samsung-fabrikk, men som døde av akutt leukemi i 2007.

Nå hevder de som har laget filmen at Samsung har sabotert for filmen, blant annet ved at de angivelig skal ha forsøkt å presse Sør-Koreas største kinokjede til å ikke vise filmen. På premieredagen 6. februar valgte bare 21 av 99 kinoer som eies av Lotte Cinema å vise filmen, til tross for massivt forhåndssalg av billetter. Derimot kunne det ikke bevises at Samsung hadde presset kinokjeden til dette.

Videre skal Samsung ha "forstyrret" presseoppslag om filmen. Dette gikk blant annet ut på at de skal ha beordret nettavisen NewDaily Biz å unnskylde seg overfor Samsungs direktører, som hadde klaget på en omtale av Another Family. Nettavisen valgte til slutt å depublisere artikkelen, etter sigende for å ikke bli skjøvet ut i kulden av mektige Samsung.

Ettersom Samsung står for rundt 20 prosent av Sør-Koreas bruttonasjonalprodukt, har filmen fått mye oppmerksomhet i den sørkoreanske befolkningen. Samsung skal for øvrig ha "nektet kategorisk" overfor The Verge at de prøvde å sabotere filmen.

Farlige kjemikalier

Filmens hovedperson er basert på faren til den avdøde kvinnen og hans kamp mot det fiktive selskapet "Jinsung" i rettsalene. Faren hevder at datterens sykdom skyldes at hun har blitt eksponert for farlige kjemikalier på jobben. Selskapet "Jinsung" i filmen har for øvrig et motto som forbindes med Samsung i virkeligheten.

Another Family er den aller første sørkoreanske filmen som har blitt finansiert via innsamling, eller såkalt "crowdfunding".

I virkeligheten vant faren til Yu-mi rettsaken mot Samsung.

Hisser på seg Apple også?
Her gjør Samsung narr av iPad Air »

(Kilder: Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen