Dette er kun et illustrasjonsbilde.
Teknofil
Dette er kun et illustrasjonsbilde. (Bilde: Syda Productions/Shutterstock.com)

Slik skal Samsung hjelpe Oculus Rift

Nytt samarbeid åpner helt nye dører for selskapene.

For et par uker siden ble det kjent at Samsung hadde planer om å lage sine egne VR-briller. I helgen kunne Engadget melde at den sørkoreanske produsenten hadde inngått et samarbeid med «virtual reality»-eksperten Oculus VR, og at samarbeidet kan gi begge selskaper fordeler.

Men vil de klare å lage to typer VR-briller uten å havne i direkte konkurranse med hverandre? Det kan virke sånn:

Smart byttehandel

Angivelig går samarbeidet mellom Samsung og Oculus VR ut på at førstnevnte skal få tilgang til sistnevntes grensesnitt og programvare. I bytte får Oculus VR tilgang til neste generasjons OLED-skjermer fra Samsung.

De to selskapene planlegger imidlertid å lage to litt forskjellige produkter. Samsung vil ifølge Engadget lage VR-briller hvor mobilen er skjermen. Altså, du plasserer en kommende toppmodell foran øynene i brillefatningen, og kobler til en ledning.

OLED-skjermene som Oculus VR får tilgang til skal angivelig få en oppløsning som er høyere enn 1080p, og de samme skjermene vil Samsung bruke selv i en kommende toppmodell.

Byttehandelen fungerer for Oculus VR sin del bra, ettersom de trenger OLED-skjermer for å produsere sitt eget VR-produkt som kan slippes på markedet. Deres fokus er imidlertid fortsatt på å lage VR-briller som i hovedsak skal brukes til PC-spill. 

Til mobilspill og video

Fordi Samsung heller vil lage et portabelt produkt med et litt annet bruksområde, kan det se ut til at det er rom for et fruktbart samarbeid med Oculus VR.

VR-hodesettet til Samsung skal ha innebygde sensorer, deriblant aksellerometer, som tar seg av bevegelsene. Det skal også være mulig å se «gjennom» mobilen via frontkameraet. Samsungs VR-briller skal dessuten være beregnet på medieavspilling i tillegg til utvidet virkelighet-spill.

Prototypen som Samsung nå tester ut fungerer etter sigende bra, selv med en Samsung Galaxy S4, skal vi tro Engadgets kilder. Et ferdig produkt vil derimot trolig fungere sammen med Samsung Galaxy S5 eller en ny etterfølger.

Dette er berg- og dalbane for tøffinger:
Smuglet med seg Oculus Rift for å øke spenningen »

(Kilder: Engadget)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen