Det er uvisst hvordan de nye, fleksible batteriene til Samsung og LG ser ut. Dette er kun et illustrasjonbilde.
Det er uvisst hvordan de nye, fleksible batteriene til Samsung og LG ser ut. Dette er kun et illustrasjonbilde. (Bilde: Shawn Hempel/Shutterstock.com)

Samsung og LG vil gi smartklokkene supertynne og bøyelige batterier

Den nye teknologien skal gi ha-på-dingsene mye bedre batteritid.

Inntoget til såkalte «ha-på-dingser» har gjort det nødvendig å tenke litt nytt når det gjelder utformingen av maskinvare. I den forbindelse har de to sørkoreanske elektronikkgigantene Samsung og LG jobbet med fleksible batterier, og nå har selskapene vist frem den nye teknologien.

Som avisen Korea Herald melder selskapenes nye konsepter vist frem på en messe i den sørkoreanske hovedstaden Seoul nylig.

0,3 millimeter tykt

Samsung skal ha vist frem to forskjellige typer bøyelige batterier. Ett av dem skal ha vært en stripeformet variant, mens den andre var et batteri med fysiske egenskaper som tilsvarte «reimene» på en smartklokke.

«Stripebatteriet» skal være kun 0,3 millimeter tykt og være laget av en type fiber som gjør batteriet langt mer fleksibelt enn andre bøyelige batterikonsepter som allerede finnes. Det reim-lignende batteriet skal, ikke helt uventet, være designet for smartklokker.

Denne modellen skal være i stand til å tåle mer enn 50 000 «bøyninger» og øke batterikapasiteten til den aktuelle enheten med opptil 50 prosent, ifølge Samsung selv. Det foreligger imidlertid ennå ingen inngående, tekniske detaljer om det nye produktet.

LG med brettbart batteri

LG skal også ha demonstrert et «reimbatteri» til bruk i smartklokker som skal kunne brettes til halvparten av størrelsen, og som også skal gi en økning i kapasitet på rundt 50 prosent. Kombinert vil de to batterinyvinningene kunne gi en dings, for eksempel en smartklokke, dobbelt så lang batteritid.

LG har for øvrig allerede vist frem et nytt sekskantet batteri som visstnok skal gi smartklokkene flere timer lengre batteritid

LG har tidligere også vist frem sekskantede batterier som skal øke batteritiden til smartklokkene med flere timer.
LG har tidligere også vist frem sekskantede batterier som skal øke batteritiden til smartklokkene med flere timer. Foto: LG

Det er uvisst når de spesialdesignede smartklokke-batteriene skal komme på markedet. Flere andre jobber for øvrig også med fleksible batteriløsninger. I fjor meldte vi for eksempel om et selskap som utvikler bøyelige batterier som kan «skrives» ut, og forskere har også eksperimentert med fleksible aluminiumsbatterier som kan lades opp på et øyeblikk

Smartklokkene blir stadig mer tallrike: Nå har det kommet en modell som du kan sette sammen selv »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen