Samsung og HTC disket fra ytelsestest
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Samsung og HTC disket fra ytelsestest

– Vi vil ikke ha juksemakere med på listene, sier Futuremark.

Hva har Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition, HTC One, HTC One Mini og HTC One Max til felles? En ting er hvert fall at samtlige nå har blitt diskvalifisert fra ytelsestesoversikten til Futuremark, ifølge Theregister.co.uk. Futuremark står bak testprogrammet 3DMark (en ytelsestest Amobil også bruker i mobiltester)

"BenchmarkBooster".
"BenchmarkBooster".Foto: Anandtech.com

Nå ligger de nevnte modellene helt nederst fra og med 603. plass på sin toppliste, med advarsel om at disse er tatt av listen.

"Folk stoler på at ytelsestestene til Futuremark leverer nøyaktige og rettferdige resultater. Derfor har vi også klare regler for produsenter og programvareutviklere som spesifiserer hvordan en plattform kan samhandle med våre ytelsestester. Lett forklart, må en enhet kjøre våre ytelsestester uten modifikasjon", forklarer Futuremark på sine nettsider.

Samsung nekter for å ha jukset

Nettsiden Anandtech.com hevdet i starten av oktober at Samsung hadde presset ytelsen til over 20 prosent av det man normalt ville kunne forvente, på Galaxy Note 3.

Tidligere varslet samme nettsted om at de hadde tuklet med en tilsvarende test på Samsung Galaxy S4-variantene, og at de hadde funnet en funksjon som Samsung kalte "BenchmarkBooster". Samsung nektet imidlertid for at de bevisst prøvde å forandre testresultatene den gang.

"Når en enhet mistenkes for å bryte våre regler, blir den tatt av listen", skriver Futuremark.

Les også: – Samsung øker ytelsen for ytelsestester

Foto: Futuremark

(Kilder: Theregister.co.uk, Futuremark)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen