Samsung-muskler til Norge

Vi har tidligere skrevet om de tre Samsung-modellene i320, Z710 og E900. I dag bekreftet Samsung at samtlige modeller kommer til Norge.

I320 - For proffbrukeren
Samsung er kanskje ikke den første produsenten du tenker på når du hører ordet profftelefon. I320, som vi skrev om allerede i februar, skal endre dette inntrykket. Telefonen kan by på et fullt qwerty-tastatur med norske bokstaver og Windows Mobile 5.0 som operativsystem.

Designmessig er det liten tvil om hvilke modeller i320 skal ta opp kampen med: Nokias E61 og Sony Ericssons M600. Sistnevnte kom for øvrig ut i norske butikkhyller i dag.

I320 har mål på 11,1 x 5,9 x 1,2 centimeter, og havner derfor midt i mellom E61 og M600 hva angår størrelse. Vekten er på 95 gram.

TFT-Skjermen til i320 har en oppløsning på 320 x 240 punkter, og kan vise 64 000 farger. På baksiden av telefonen finner vi et kamera, som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler.

Bilder og andre filer lagrer du på telefonens internminne på 120 MB. Skulle ikke dette være nok, kan du utvide minnet med microSD-minnekort.

I320 har ikke støtte for verken 3G eller Wi-Fi, og du må derfor nøye deg med EDGE når du skal surfe på nett eller sende e-post med denne telefonen. Telefonen har riktignok støtte for push e-post, som gjør at e-posten din popper opp på telefonen på samme måte som SMS. Ønsker du å kommunisere lokalt, kan du overføre dokumenter via blåtann.

Telefonens tale- og hviletid skal være på henholdsvis 3,3 og 140 timer.

Samsungs proffalibi er ventet i butikkene i løpet av august, og vil ha en pris på i underkant av 4000 kroner.

Z710 - først med tre megapiksler
3G-telefonen Z710, som vi også skrev om i februar, er den første mobiltelefonen fra Samsung som kan ta bilder i mer enn tre megapikslers oppløsning.

Med mål på 9,7 x 4,8 x 2,1 centimeter er Z710 noe tynnere enn sin forgjenger, Z700. Vekten til Z710 er på 108 gram.

Den nye telefonen har et kamera som kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Kameraet har også autofokus og LED-blits, som kan gjøre det enklere å ta gode bilder. Telefonens skjerm kan vris helt rundt og foldes tilbake, slik at du kan se bildemotivet ditt i landskapsmodus når du tar bilder.

Over hovedskjermen til Z710 finner vi også et VGA-kamera, som du bruker når du har videosamtaler over 3G-nettet.

Skjermen til Z710 har en oppløsning på 240 x 320 punkter, og en fargedybde på 262 000 farger.

Telefonen har mp3-støtte. Sangene dine kan du lagre på telefonens internminne på 128 MB. Ønsker du mer minne, kan du kjøpe deg microSD-kort. Men skulle du bli lei av din egen musikk, kan du lytte til telefonens FM-radio.

Blåtann- og USB-støtte lar deg overføre sanger og bilder til og fra PC-en eller andre telefoner. Vil du vise bildene til hele familien samtidig, har du muligheten til å koble Z710 til TV-en eller prosjektoren i stua.

Z710 skal ha en taletid på tre timer, og en hviletid på 220 timer.

Telefonen er ventet å dukke opp i norske butikkhyller i løpet av neste måned, og vil ha en pris på nærmere 5000 kroner.

Da Z710 ble presentert i Barcelona i februar, prøvde vi telefonen. Hva synes om den, kan du lese i vår sniktitt. Her finner du også mer informasjon om telefonens funksjoner og egenskaper.

E900 - trykkfølsomme taster
I mars i år viste Samsung for første gang frem E900, som med sin speilblanke overflate og trykkfølsomme taster er en telefon for den designbevisste.

Samsung benytter E900 til å lansere sitt nye menysystem, hvor både utseende og funksjoner skal ha fått en oppdatering. Menyene skal bestå av hvite tegn mot svart bakgrunn, og hovedmenyen skal ha det Samsung kaller dempede ikoner som bytter farge når du hopper mellom valgene.

Menyene skal også ha fått visse "intelligente" funksjoner. For eksempel vil telefonen huske hvor du var forrige gang du åpnet den samme undermenyen.

SMS-skrivingen skal også etter sigende være bedre med E900 enn tidligere modeller, ved at bokstavene skal flyte jevnt bortover skjermen etter som du trykker ned tastene. Vi kan bare håpe at Samsung har greid å få med seg automatisk bytte til stor bokstav etter punktum hos E900.

E900 har et to megapikslers kamera med fotolampe, og støtte for mp3-filer. Internminnet er på 80 MB, og støtte for microSD-minnekort gir deg muligheten til videre minneutvidelse.

Ellers kan skyvetelefonen skilte med EDGE-støtte og blåtann.

Telefonens taletid skal være på 3,5 timer, mens hviletiden skal være 220 timer. Bruker du ikke telefonen til noe annet enn å spille musikk, skal batteriet holde ut 10 timer før du må lade det igjen.

E900 vil komme på markedet neste måned, og vil ha en pris på rundt 3200 kroner.

Vi har allerede prøvd ut E900 på egen hånd, og hva vi synes om telefonen, samt flere spesifikasjoner, kan du lese i sniktitten vår.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen