Samsung med ny telefonserie

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung lanserte i går en helt nye serie med tynne telefoner under merkenavnet 'Ultra Edition'. Som et svar på Motorolas Razr-konsept skal Ultra Edition være en eksklusiv klubb for telefoner som er tynnere enn de fleste vanlige telefoner. Og i første omgang får vi stifte bekjennskap med modellene D830, D900 og X820.

Samsung D830 - verdens tynneste kamskjellstelefon
Samsung har valgt å markedsføre D830 under navnet Ultra Edition 9.9, som skal gjenspeile den lille tykkelsen. D830 er nemlig, ifølge Samsung, verdens tynneste kamskjellstelefon, og stiller ellers med en høyde på 10,3 cm og en bredde på 5,4 cm. Vekten er på 85 gram.

For å kunne krympe størrelsen på D830 har Samsung måttet gå drastisk til verks mot de tekniske spesifikasjonene, med det resultat at D830 ikke er noen spesielt avansert telefon. 3G-støtten er ofret til fordel for trippelbåndsstøtte og EDGE, og infrarød er mangelvare. Ytterksjermen er svart/hvit med en oppløsning på 96 x 16 punkter.

Innerskjermen imponerer langt mer. Her har Samsung kunnet spandere en 2,3 tommers TFT-skjerm på D830, med oppløsning på 240 x 320 punkter. På utsiden av telefonen sitter et to megapikslers kamera som i tillegg til bildeknipsing også kan ta opp videosnutter i mpeg4-format.

Utover det har Samsung fått på plass 80 MB med internminne og plass til minnekort av typen microSD. Siden du kan utvide minnet er det ingenting i veien for å bruke D830 som mp3-spiller.

Ellers har Samsung oppgradert menysystemet sitt, som nå kommer med nytt utseende og en rekke nye funksjoner, kalt uSearch og uGo.

Da Amobil var i kontakt med Samsung Norden var det ingen der som ville kommentere en eventuell pris på D830. Om telefonen skal selges i Norge og resten av Norden vil bli avgjort i løpet av sommeren.

Samsung X820 - verdens tynneste telefon klar for Norge
Samsung viste frem X820 for første gang i mai, men først nå er modellen fått en plass i selskapets portefølje og vil også omtales som Ultra Edition 6,9. X820, som kun er 6,9 mm tykk, er verdens desidert minste telefon til nå, og veier kun 66 gram.

Til tross for den supertynne formen, har Samsung klart å presse inn en 1,9 tommer stor fargeskjerm og et to megapikslers kamera i X820. Skjermen er av typen TFT, og har en oppløsning på 176 x 220 punkter.

I tillegg kommer viktige ekstrafunksjoner som mp3-spiller med aac- og wma-støtte, dokumentviser, høyttaler og TV-ut støtte. X820 har 80 MB med innebygget minne, og kan, forståelig nok, ikke utvide minnet med minnekort.

Om du vil vite flere detaljer rundt X820, kan du lese vår nyhet 'Verdens tynneste', som tar for seg X820 mer i detalj.

X820 skal komme til norden i tredje kvartal, uten at pris er kjent.

Samsung D900 - tre megapiksler i tynt format
Som en grand finale viste Samsung også frem flaggskipet blant sine tynne modeller, D900. D900 er en god del tykkere enn sine søstermodeller, men har til gjengjeld en spesifikasjonsliste som burde skremme vannet av konkurrentene.

Under panseret på D900 finner du nemlig et 3,13 megapikslers kamera, som kan knipse bilder og ta opp video for deg. Bilder og video lagres så på det 80 MB store internminnet, eller på et microSD-minnekort. Minnekort av denne typen kan fås i størrelser på opptil 1 GB.

Skjermen på D900 er ikke så ulik den i D830, men er noe mindre med sine 2,1 tommer. I tillegg kan det nevnes at oppløsningen er på 240 x 320 punkter, som burde gjøre bildevisning og spilling langt mer attraktivt enn på mindre skjermer.

Er du hypp på å bruke telefonen som mp3-spiller, er det fullt mulig. Telefonen har, som sine søstermodeller, støtte for de fleste musikkformat, inkludert mp3, aac og aac+.

Med en tykkelse på 1,29 cm er D900 noe tykkere enn både X820 og D830. Men det til tross, den er, ifølge Samsung, den tynneste telefonen med nedskyvbart lansert til nå, og har derfor fått betegnelsen Ultra Edition 12,9.

Utover tykkelsen er D900 10,3 cm høy og 5,1 cm bred. Telefonen veier 85 gram.

Det er ikke sikkert om D900 kommer til Norge, men etter det Amobil erfarer skal Samsung Norden ha telefonen oppe til vurdering i skrivende stund.

(Kilder: Samsung, Aving)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen