Samsung Exynos.
Samsung Exynos. (Bilde: samsung.com)

Samsung lanserte ny systembrikke

Nye Exynos ble ikke helt som ryktebørsen ventet, men kan dukke opp i Galaxy Note 4.

Tidligere i dag kunne vi fortelle at pocketnow.com ventet seg nyheter om en åttekjerners 64 bit SoC fra Samsung. Det viste seg å bli delvis skivebom. Den nye prosessoren er riktignok fra deres egenutviklede Exynos-serie, men denne gangen dreier det seg om første generasjon av en ny type systembrikke som går under navnet ModAP.

Integrert 4G

Samsung hintet om en kjølig nyhet.
Samsung hintet om en kjølig nyhet.Foto: samsung.com

Det Samsung ønsket å fortelle om var integrasjonen av et 4G/LTE modem i en firekjerners systembrikke ved hjelp av 28 nanometer teknikk. Hovedpoengene med dette er et mer effektivt design og lavere driftstemperatur, derav det frostbitte hintet i forkant av nyheten. I tillegg skal bildebehandling gå kjapt unna, noe som vil forbedre video-opptak og -avspilning samt knipsing av høyoppløselige bilder. 

Samsung har utviklet egne databrikker i årevis. Det er ikke usannsynlig at vi vil se Exynos ModAP allerede i Galaxy Note 4, som ifølge ryktene muligens vil lanseres på IFA i Berlin i starten av september. 

Men hva med Snapdragon?

Med Snapdragon-brikkene kunne Qualcomm tilby noe Samsung ikke hadde utviklet selv ennå, nemlig innebygget 4G-modem. Exynos ModAP fjerner den problemstillingen, skriver pocketnow.com

Første generasjon ModAP representerer et stort steg videre for Samsung, men den er ingen racer på linje med de heftigste åttekjernersmodellene. Dessuten er modemdelen kun kompatibel med LTE Cat 4, til forskjell fra Qualcomms nyeste brikkers Cat 6. 

Forskjellen på kategori 4 (Cat 4) og 6 (Cat 6) er maksimal overføring av data per sekund. Den er på henholdsvis 150 Mbps og 300 Mpbs. Tallene er imidlertid svært teoretiske. I praksis er det nok av andre flaskehalser for hastigheten. 

ModAP er altså ikke den lynraske brikken vi håpet på, men noe som kan bli en fornuftig utvikling videre for fremtidige Samsung-produkter. 

Les også: — 64-bits Android-telefoner før jul

(Kilder: pocketnow.com, samsung.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen