Slik ser Samsungs nye 4K-Blu-ray-spiller ut.
Slik ser Samsungs nye 4K-Blu-ray-spiller ut. (Bilde: YouTube/Digital Trends)

Samsung lanserer verdens første 4K-Blu-ray-spiller

Gode nyheter for eiere av 4K-TV-er.

I forbindelse med IFA-messen i Berlin har elektronikkgiganten Samsung nå dratt sløret av sin første 4K-Blu-ray-spiller. Det melder blant andre Digital Trends og Samsung selv i en pressemelding. Selskapet er dermed blant de aller første som bringer dette produktsegmentet til markedet.

Alle detaljene om spilleren foreligger ennå ikke, annet enn at spilleren altså er i stand til fire ganger så høy oppløsning som vanlig Blu-ray, samt 64 ganger større fargespekter.

Kan komme tidlig neste år

Spilleren kan også oppskalere fra vanlig HD, og skal også støtte HDR-innhold (high dynamic range), som er en teknologi for bedre gjengivelse av detaljer av i alle områder av bildet. Flere nye 4K-TV-er har også fått støtte for denne teknologien den siste tiden.

Spilleren har også det Samsung kaller et elegant, kurvet design som gjør at spilleren designmessig skal passe godt samme med de kurvede 4K-TV-ene fra selskapet.

Dessverre foreligger det ennå ingen spesifikk lanseringsdato, men spilleren skal slippes på det europeiske markedet en gang tidlig neste år. Pris er også uviss, men mest sannsynlig vil den ligge et godt stykke over en vanlig Blu-ray-spiller.

4K-Blu-ray-innhold på vei

Dette betyr at 4K-entusiastene nå får mulighet til å forberede seg på det kommende 4K-Blu-ray-innholdet. 4K-Blu-ray har riktignok ennå ikke kommet på markedet, men som vi meldte for litt siden er formatet nå klart for lisensiering til produsenter, noe som betyr at vi snart kan se det på markedet. 

For øvrig har også andre selskaper 4K-Blu-ray-spillere på vei. Som blant andre WhatHiFi meldte tidligere i år hadde Panasonic planer om å være først på dette markedet med en lansering til våren neste år, men nå ser det altså ut til at de må se seg slått av Samsung.

På IFA-messen er det også blitt avduket nye, heftige 4K-TV-er: Denne 4K-OLED-modellen fra Panasonic tok pusten fra oss »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen