Samsung 2 TB 850 PRO SSD.
Samsung 2 TB 850 PRO SSD. (Bilde: Subbotina Anna/Shutterstock.com, Samsung)

Samsung lanserer SSD-er på 2 TB

Elektronikkgiganten slår på stortrommen med sine nye modeller.

Med sine kjappe egenskaper og stadig lavere priser er SSD-ene et attraktivt alternativ når det gjelder lagring, men ennå har harddisken en fordel når det gjelder hvor mye lagringsplass man kan få. Også på dette området haler SSD-ene imidlertid innpå, og nå har Samsung slått et slag for SSD-tilhengerne med store behov.

I en pressemelding har selskapet nemlig kunngjort et par nye varianter av sine eksisterende SSD-modeller 850 PRO og 850 EVO. De nye utgavene byr på en lagringsplass på solide 2 TB.

3D-NAND

SSD-ene benytter seg av Samsungs egen 3D-NAND-løsning. Denne løsningen innebærer at brikkene har et tredimensjonalt design, altså at minnecellene stables oppå hverandre i opptil 32 lag.

850 EVO-utgaven, med halvparten så lang varighet som PRO-versjonen.
850 EVO-utgaven, med halvparten så lang varighet som PRO-versjonen. Foto: Samsung

Dette gjør at man kan stappe langt flere celler inn på det samme arealet, og overkommer dermed de tekniske utfordringene knyttet til å krympe minnecellene ytterligere. Andre aktører jobber også med 3D-NAND-teknologien, for eksempel Intel og Micron.

De nye SSD-ene til Samsung kommer altså i den samme 2,5-tommers innpakningen med 7 millimeters tykkelse som tidligere modeller. Ifølge Samsung har etterspørselen etter store SSD-er økt kraftig etter introduksjonen av den 3D-NAND-teknologien, som er årsaken til at de nå tar steget helt opp til 2 TB.

8000 kroner i USA

Selskapet skriver i pressemeldingen at de nye modellene vil være velegnet til å for eksempel kjøre og redigere videoinnhold i 4K-oppløsning for både vanlige forbrukere og profesjonelle.

De to enhetene skiller seg fra hverandre ved at 850 PRO-modellen er garantert å ha dobbelt så høy varighet som EVO-varianten. Nærmere bestemt lover Samsung at PRO-utgaven vil holde i 10 år eller 300 skrevne terabyte med data, mens EVO-varianten altså skal vare i fem år eller 150 skrevne terabyte med data.

Produktene blir naturligvis ikke direkte billige. Den veiledende, amerikanske utsalgsprisen på PRO-versjonen vil ligge på 1000 dollar, altså rundt 8000 kroner, mens EVO vil ligge på 800 dollar, cirka 6400 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er imidlertid ikke kjent.

Samsung jobber også med å doble batteritiden på mobiler: Det skal de klare ved hjelp av superstoffet grafén »

(Via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen