Samsung lanserer fem kurvede skjermer
(Bilde: Samsung)

Samsung lanserer fem kurvede skjermer

Én av dem er ultravid og har godt med plass til deg som liker å «multitaske».

Der buede skjermpaneler er i dag helt vanlig i TV-bransjen, kan ikke det samme sies om PC-skjermer. Enkelte buede modeller har vi selvsagt sett, men det er ikke før med dagens Samsung-lansering, hvor de hiver ut hele fem buede skjermer samtidig, at et selskap har signert på at dette virkelig er noe de ønsker å satse på også hos den jevne forbrukeren.

De fem skjermene Samsung har lansert stiller i størrelsesorden fra 23,5 tommer og opp til 31,5 tommer med noe ulik grad av kurvatur.

SE790C.
SE790C. Foto: Samsung

SE790C

SE790C har vi allerede skrevet om. Den er nemlig Samsungs nye kurvede flaggskip.

Skjermen har et ultravidt 21:9-panel på 29 tommer med oppløsningen 2560 x 1080 punkter. Videre har skjermen en lysstyrke på 300 nits, kontrast på 3000:1 og 4 ms forsinkelse.

Prisen skal ligge rundt 6000 kroner for skjermen, som kommer i utførelsen sort og sølv.

SE590C.
SE590C. Foto: Samsung

SE590C

SE590C er med sitt 16:9-panel noe større enn flaggskipet og kan by på 31,5 tommer. Oppløsningen teller imidlertid kun 1920 x 1080 punkter.

Ellers kan skjermpanelet skilte med en kontrast på 5000:1 og en lysstyrke på 350 nits. Prisen forventes å ligge på rundt 5100 kroner. Også denne skjermen blir tilgjengelig i sort med sølvdetaljer.

SE591C

SE591C er en 27-tommers monitor med samme egenskaper som SE590C med unntak av noe svakere kontrast på 3000:1 samt en noe sterkere kurvatur. Skjermen er dessuten kun tilgjengelig i hvit høyglans. Prisen er satt til omtrent 3200 kroner.

SE510C

SE510C er benevnelsen på innstegsmodellene i Samsungs kurvede skjermserie. De blir tilgjengelig i to utgaver på henholdsvis 23,5 og 27 tommer. De øvrige detaljene matcher de til SE591C, men lysstyrken kan nok her bli i minste laget for mange, med sine lave 250 nits. Det gjør skjermen lite egnet for bruk i lyse kontorlandskap for eksempel. Skjermene kommer i sort utførelse. 23,5-tommeren vil selges for omtrent 2600 kroner mens 27-tommeren får en prislapp på omtrent 3000 kroner. 

Samsung har utstyrt samtlige skjermer i sin kurvede serie med et VA-panel. Denne paneltypen gir et bedre sortnivå enn IPS-paneler samtidig som kontrasten er høy. Fargene skal også være spreke ifølge Samsung. Samsung forteller ikke noe om oppdateringshastigheten til panelene, men vi går ut fra at det er snakk om 60 Hz-paneler over hele linja.

Flere nyttige moduser

Alle skjermene har fått en såkalt Eye-Saver Mode. I denne modusen reduseres mengden blått lys skjermen lager, som ifølge eksperter både kan være ubehagelig for øynene våre og forstyrre innsovningen vår (Tek Ekstra) om kvelden. I tillegg kan alle skjermene skilte med en funksjon som minsker skjermflimmer, noe som skal hindre øyetretthet.

Skjermene kan også settes i en egen spillmodus som justerer bildeskarpheten, fargene og kontrasten etter hva som vises på skjermen. Her får dessuten responstid forrang over det å levere et «korrekt» bilde, slik at det som skjer i spillet skal nå øynene dine med så lite etterslep som mulig.

Vi forklarer hvorfor produsentene satser så stort på buede skjermer:
Derfor er buen så viktig Tek Ekstra »

(Kilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen