Samsung kommer med «Wii»-kontroll til sine nye TV-er
(Bilde: Samsung)

Samsung kommer med «Wii»-kontroll til sine nye TV-er

Hiver seg på samme trend som LG.

Kjøper du deg en ny smart-TV fra Samsung i 2014, vil du få med selskapets nye pekefjernkontroll. Denne kontrollen fungerer på samme måte som den du bruker med Nintendo Wii, der du peker rett mot skjermen for å navigerer deg rundt i menyene, melder Flatpanels.

Med den nye kontrollen tar Samsung opp kampen med en av sine argeste rivaler LG, som allerede en årrekke har hatt en tilsvarende kontroll i sin Magic Remote. 

Skal bli enklere å bruke TV-en

Med den nye pekekontrollen har Samsung redusert antall knapper betraktelig, der blant annet tallknappene ikke lenger er å finne. Selskapet har i over flere år levert TV-er med stemmegjenkjennelse, en funksjon de også har implementert i sin nye pekekontroll. 

Samtidig har de behold berøringsplaten som er plassert midt i kontrollen, med de mest hendige knappene som volum, kanalskifte og menyknappen plassert rundt pekeoverflaten. 

Tar opp kampen med LG

En slik fjernkontroll som kan du kan bevege ved å peke mot skjermen er som nevnt ikke noe nytt. Denne type kontroll har LG hatt i flere år i form av Magic Remote, og nå ser de ut til å få kamp om beinet av Samsung. 

Den nye pekekontrollen skal etter alt å dømme bli å finne sammen med alle smart-TV-er fra selskapet i 2014, samt at den kan kjøpes løst som en del av Samsungs Smart Evolution Kit – en oppgraderingspakke som gjør at du kan oppgradere eldre TV-modeller fra selskapet. 

Viste du at mange av Samsungs TV-er kan styres med hånden?
Se video av hvordan vårt første møte med teknologien ble »

(Kilde: Flatpanels)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen