(Bilde: Alan Ng / Wikimedia Commons)

Samsung kommer med kurvet smarttelefon

Skal kunngjøres allerede neste måned.

Samsung er midt i lanseringen av brettmobilen Galaxy Note 3, men allerede nå kommer rapportene om at det sørkoreanske selskapet planlegger sitt neste trekk – en smarttelefon med kurvet skjerm.

I år har flere produsenter, inkludert Samsung, lansert kurvede TV-er på markedet. Mobiler ser ikke ut til å bli noe unntak, og Samsung viste fram prototypen Youm allerede på CES 2013 i januar. Nå skal virksomheten angivelig kunngjøre en ny, kurvet smarttelefon neste måned.

– Vi har planer om å introdusere en smartmobil med en bøyd skjerm i Sør-Korea i oktober, uttalte markedssjef D. J. Lee i Samsung på et Galaxy Note 3-lanseringsarrangement i Seoul, ifølge Reuters.

Ikke fullstendig fleksibel

Den nye kurvemobilen vil angivelig ikke ha en fullstendig bøyelig og fleksibel OLED-skjerm, men teknologien gjør uansett slike enheter mer robuste. Den kurvede formen skal videre skille den nye mobilen ut fra Samsungs eksisterende portefølje, og da gjenstår det å se hvordan det nye produktet eventuelt blir.

Samsung har tidligere vist ett mulig bruksområde for buede skjermer på mobiltelefoner. På prototypen Youm kan kanten av skjermen vise innkomne meldinger og varsler, selv om resten av skjermen er skjult av et deksel.

Kan gi uknuselige mobiler

En av fordelene med bøyelige skjermer, er at de antagelig vil tåle mer. Selv de hardeste typene glass, som Gorilla Glass, kan knuses om telefonen går i bakken.

I stedet for at en bøyelig skjerm blir knust om skjermen skulle gå i bakken, vil skjermen bøye seg unna. En variant av bøyelige skjermer er kjent som Unbreakable Plane Display, en skjerm som er montert i en fast ramme i mobiltelefonen, og som er svært motstandsdyktig mot å knuse ved fall eller hardt trykk.

Les også: Dette er nerdenes drømmemobil

Her kan du se en video av Samsungs demonstrasjon av bøyelige skjermer på CES:

(Kilde: EngadgetReuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen