Samsung kjøper Harman
Samsung kjøper Harman

Samsung kjøper Harman

Skal satse tungt på bil-industrien og lyd.

Samsung meddeler i en pressemelding at selskapet kjøper Harman International Industries. Kjøpesummen er oppgitt til 112 dollar per aksje, totalt rundt 8 milliarder dollar, eller nærmere 68 milliarder norske kroner. 

Med dette oppkjøpet sikrer Samsung seg merker som JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity og Revel. Oppkjøpet skal gjøre at Samsung får fortgang i et marked de har luktet på lenge. 

– Harman kompletterer Samsung perfekt med tanke på teknologi, produkter og løsninger, og blir en naturlig forlengelse av vår strategi mot bilbransjen, som vi har jaktet en stund, forteller Oh-Hyun Kwon, direktør i Samsung. 

Vil inn i bilbransjen

Harman er en av de ledende aktørene på tilkoblingsteknologi i bilindustrien, hvor det opplyses at rundt 30 millioner biler har et system fra produsenten. 

Så et av Samsungs nye satsningsområder er altså tilkoblingsteknologi i biler, og det er ikke snakk om dystre utsikter, skal vi tro pressemeldingen. Det forventes nemlig at dette markedet vil vokse til en omsetning på over 840 millarder kroner innen 2025. 

Blir mye større på lyd

Samsung har allerede startet en tung satsning på å bedre sine lydprodukter ved å starte en helt egen avdeling i California. Mannen med hovedansvaret for denne satsingen kom også fra Harman. 

Siden produsenten startet opp denne avdelingen har selskapet høstet flere gode tester av lydproduktene sine, og med oppkjøpet av Harman får de en klart større katalog å by på. 

Også Oculus kjøpte et selskap forrige måned
Sjekk hva slags teknologi de har sikret seg »

(Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen