Samsung jobber med en variant av trådløs lading som kan bli langt mer anvendelig enn dagens Qi-standard. Bildet er fra årets CES-messe i Las Vegas. (Bilde: Kobby Dagan/Shutterstock/124567450)

Samsung jobber med ny trådløs lading

Skal kunne gi bedre rekkevidde mellom lader og telefon.

Trådløs lading er fortsatt ikke så utbredt, men i de produktene som støtter det er det Qi-standarden som råder. En av de viktigste ulempene med dagens induksjonsbaserte lading er at den krever at telefon og lader ligger svært tett. Aller helst må produktet du skal lade plasseres innenfor et svært begrenset område på ladeplaten.

Det koreanske nettstedet ET News melder at Samsung nå jobber med magnetresonnans som en mulig erstatter for dagens Qi-teknologi. Arbeidet gjøres gjennom selskapet PowerbyProxi, som Samsung har investert i.

Mye mer robustlading

Fordelen med den nye teknologien skal være at den ikke er like sårbar for avstander som dagens Qi-ladere. Det skal holde at bare en liten del av mobilen er borti ladeplaten. Teknologien skal faktisk fungere også med noen centimeters avstand mellom lader og mobil, og små hindringer skal heller ikke utgjøre noe problem for ladingen.

Det er ventet at teknologien kan dukke opp i Samsung-produkter så tidlig som andre halvdel av 2014.

Foreløpig er det tynt med detaljer om teknologien ellers. Det blir spennende å se om den kan adressere et annet problem med dagens induktive lading – nemlig at spolen i mobilen tar opp ganske mye plass.

Hva med størrelsen?

Vi har allerede sett at Nokia har kastet Qi-teknologien ut av telefonene, og inn i løse deksler i stedet. Samsung selger trådløs lading som tilbehør.

En fordel dagens Qi-teknologi har er imidlertid at den faktisk fungerer som én standard. Ladeplater fra for eksempel Samsung og Nokia går om hverandre, og kan uten problemer lade produkter fra andre produsenter – for eksempel lader Googles nyeste Nexus-produkter uten problemer på ladere fra andre produsenter.

Hva Samsungs nye teknologi betyr for dagens Qi-teknologi, eller alliansen bak og den videre utviklingen, er foreløpig ukjent.

Det tok lang tid før trådløs lading ble en realitet. Denne artikkelen er fra 2007, og kunne melde at trådløs lading var på vei allerede for seks år siden.

(Kilde: sammobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen