Det nye kameraet finner neppe veien inn i oppfølgeren til denne. Samsungs leverandører skal ikke ha klart å produsere modulen fort nok. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Samsung jobber med forbedret kamera

Men, teknologien kommer ikke fort nok til å bli med i Note III.

Det største problemet med å ta mobilbilder i dårlig lys er tiden det tar å fange motivet. Det skal bare ørlite bevegelse til mens bildet fanges før resultatet blir uskarpt og dårlig. Dette kan avhjelpes ved å bruke mekanisk stabilisert optikk foran bildebrikken. Både Nokia, HTC og LG har lansert telefoner med stabilisert optikk – og nå nærmer det seg for Samsung også.

Ifølge koreanske medier skal Samsung nemlig ha gjort klar en ny kameramodul som knipser bilder med 16 megapikslers oppløsning, og som har mekanisk stabilisering av optikken.

Vil sitte i kommende toppmodeller

Modulen er tiltenkt å sitte i Samsungs kommende toppmodeller, men det vil mest sannsynlig dukke opp første gang i oppfølgeren til Galaxy S4. Ryktene vil ha det til at underleverandørene ikke har klart å produsere nok av kameraet til å få den med allerede i den kommende lanseringen av Galaxy Note III.

Samsung-modellen Galaxy S4 Zoom har allerede mekanisk stabilisering, og en kamerabrikke som knipser bilder med 16 megapikslers oppløsning. Den store zoom-linsen gjør imidlertid at akkurat dette medlemmet av S4-familien designmessig har mest til felles med et kompaktkamera.

Note III om få dager

Det ventes at Samsung vil lansere en oppfølger til dagens Galaxy Note II under årets IFA-messe i Berlin. Messen begynner 6. september, men tradisjonelt begynner lanseringsfesten et par dager før. Amobil er selvfølgelig til stede, og bringer deg alle nyhetene.

Les testen av Samsung Galaxy S4 Active

(Kilde: gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen