Samsung nye hodesett skal bygge videre på Microsofts HoloLens, her avbildet, som kan bety at de blir enda mer avanserte.
Samsung nye hodesett skal bygge videre på Microsofts HoloLens, her avbildet, som kan bety at de blir enda mer avanserte. (Bilde: Microsoft)

Samsung jobber med briller som skal bli enda mer avanserte enn HoloLens

Ønsker samarbeid med Magic Leap om ny utvidet virkelighet-teknologi.

Sammen med VR-teknologien har teknologiselskapene også for alvor begynt å fatte interesse for «utvidet virkelighet», en teknologi som foreløpig er best representert via Microsofts HoloLens-briller. Nå viser det seg at giganten Samsung også har store planer på feltet.

Som Wearablezone melder redegjorde Samsung for sin satsing innen utvidet virkelighet på konferansen Virtual Reality Summit i California nylig, hvor det kom frem at selskapet har ambisjoner om å innta en lederrolle innen teknologien.

Skal bli svært realistisk

Visesjefen i Samsung Electronics, Sung-Hoon Hong, kunne fortelle at selskapet jobber med et hodesett som bygger på Microsofts HoloLens-briller og de ennå noe mystiske, Google-finansierte Magic Leap-brillene.

Samsung ønsker visstnok et samarbeid med Magic Leap. Bildet er hentet fra en tidligere demonstrasjon av teknologien.
Samsung ønsker visstnok et samarbeid med Magic Leap. Bildet er hentet fra en tidligere demonstrasjon av teknologien. Foto: Magic Leap/YouTube

Ifølge Sung-Hoon skal hodesettet benytte en egenutviklet «lysfelt-teknologi», uten at det er helt klart hva dette innebærer, i kombinasjon med hologrammer. Visesjefen bedyrer at Samsungs hologram-teknologi er svært realistisk, i en slik grad at objekter ser ut til å kunne berøres fysisk.

Samarbeid med Magic Leap

Løsningen som Samsung sikter etter skal befinne seg i samme kategori som HoloLens og Googles Tango-teknologi, men altså bli en forbedret utgave. I så måte nevnte Sung-Hoon interessant nok at Samsung åpner for samarbeid med Magic Leap.

Magic Leap vet vi ikke så mye om ennå. Google spyttet 3,5 milliarder kroner inn i selskapet i 2014, og siden den gang har vi sett ganske imponerende demonstrasjoner av teknologien. Det har også dukket opp et patent som indikerer hvordan Magic Leap-brillene vil se ut.

Akkurat hva som blir resultatet av Samsung satsing er ennå uvisst, og tiden vil vise. Under kan du se en demonstrasjon av Magic Leap-teknologien, som gir en idé om hva denne dreier seg om.

VR går nå mot trådløst: Nå har det dukket opp et nytt produkt som fjerner kablene på HTC Vive og Oculus Rift »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen