(Bilde: Kobby Dagan / Shutterstock.com)

Samsung investerer massivt beløp i forskning

Satser blant annet tungt på design.

Ett av verdens største teknologiselskap, Samsung Electronics, har mange bein å stå på i dagens harde konkurranseklima. Blant nylig lanserte produkter er en av de aller første kurvede OLED-TV-ene, en ny hybrid-PC med ekstra høy oppløsning og en lynrask PCIe-SSD for bærbare PC-er.

Selskapet bruker allerede store summer på innovasjon, og for å fortsette å hevde seg i fremtiden skal Samsung nå lempe nye, solide summer inn i forskning og utvikling av nye produkter.

Storsatsing på design

Avisen The Korea Times skriver at den sørkoreanske giganten skal investere 4,5 milliarder dollar, eller godt og vel 27 milliarder norske kroner i fem nye forskningssentre i hjemlandet.

Sentrene skal dedikeres til hver sin produktkategori, og den største bygningen vil bli et toppmoderne anlegg som skal fokusere på designutvikling. Dette senteret vil romme intet mindre enn 10 000 forskere og skal visstnok konstrueres for å «maksimere kreativiteten» til den som jobber der.

Det er uvisst hva dette betyr, men resultatet blir forhåpentligvis stiligere TV-er, laptop-er og hybrid-PC-er i fremtiden. Et annet senter skal konsentrere seg om neste generasjons materialer og komponenter som skal brukes i kommende produkter fra selskapet.

Viktig område

Årsaken til den store investeringen er at Samsung mener innovasjon er det viktigste våpenet i det fremtidige teknologimarkedet.

– Forskning og utvikling produserer kanskje ikke konkrete resultater på kort sikt, men poenget er at Samsung ikke kan overleve om selskapet ikke utvikler produkter som har verdi for forbrukerne, sa en Samsung-representant til The Korea Times.

Samsung Electronics har allerede tilbakelagt et rekordår når det gjelder satsing på forskning. I 2012 brukte selskapet over 60 milliarder kroner på dette formålet. Med et overskudd på 130 milliarder kroner i fjor har selskapet imidlertid nok å rutte med.

TV-er er et av Samsungs viktigste produkter:
Her er modellene selskapet slipper i år »

(Kilder: The Korea Times, via The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen