Samsung i samtaler med Nvidia og AMD
(Bilde: Nebojsa Markovic/Shutterstock.com)

Samsung i samtaler med Nvidia og AMD

Lukter angivelig på muligheter for å styrke sitt Exynos-brikkesett.

Skal vi tro den Samsung-orienterte bloggen Sammobile, så er den sørkoreanske giganten nå i samtaler med både Nvidia og AMD om lisensiering av grafikk. 

Per i dag utvikler Samsung sin egen ARM-brikkesett, også bedre kjent som Exynos. Dette brikkesettet har blant annet figurert i flere Galaxy-mobiler fra selskapet, der i blant i noen av dagens S7-modeller

Ønsker kraftigere skyts

Samsung har utviklet sitt Exynos-brikkesett siden 2010, og det har gått rykter om at selskapet jobbet med å utvikle sin egen grafikkarkitektur. 

Nå kan imidlertid ting tyde på at selskapet søker en annen løsning, hvor de angivelig skal være i samtaler med både Nvidia og AMD om det som potensielt kan bli en langt kraftigere utgave av Exynos-brikkesettet. 

Nvidia nærmest 

Skal vi tro bloggen så mener de å sitte på informasjon som tilsier at det er Nvidia som er nærmest å lande en avtale med Samsung. En av grunnene skal være at Nvidia har stor suksess med sin Pascal-serie, og dens ytelse virker fristende for Samsung. 

Det påpekes at dette kan stemme overens med Nivdias ambisjoner om å komme seg ut i det mobile markedet. 

Hvorvidt informasjonen stemmer vet vi altså ikke med sikkerhet, men skulle det komme på plass en avtale vil det etter alle solemerker bety at Samsung for alvor kan få et brikkesett som kan gi Qualcomms Snapdragon-alternativ kamp om beinet. 

Med et slikt samarbeid på plass kan man dessuten leke litt med tanken om at noe av det gode innholdet til Nvidias Shield-plattform, kanskje blir mulig å kjøre på fremtidige Samsung-enheter med Exynos-brikkesett. 

Samsung har nettopp lansert en ny mobil:
Les testen av Note 7 her »

(Kilde: Sammobile)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen