Samsung har lansert sin tynneste telefon noensinne

Samsung har lansert sin tynneste telefon noensinne

Galaxy A8 er endelig offisiell.

Faktaboks - mobil

Størrelse: 15,8 x 7,68 x 0,59 cm
Vekt: 151 gram
Skjerm: 5.7 tommer, Super AMOLED, 1920 x 1080 piksler
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 615, 4 x Cortex A53 @ 1,5 GHz + 4 x Cortex A53 @ 1 GHz, Adreno 405 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 / 32 GB, minnekortplass
Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
Teknologi: Dobbel SIM-plass, fingerleser
Kamera: 16 Mpx, LED-lys, HDR, panorama, 5 Mpx sekundærkamera
Batteri: 3050 mAh
Pris: Ukjent, kommer kanskje ikke til Norge

Galaxy A8 har levd på ryktebørsen lenge, og både spesifikasjoner og bilder av telefonen har dukket opp i forkant av lanseringen. Men nå er den endelig offisiell. I første omgang er den imidlertid lansert for salg i Kina.

Som de andre telefonene i Galaxy A-serien er Galaxy A8 bygget i metall, og svært slank. Telefonen er kun 5,9 millimeter tykk, og skal dermed være Samsungs tynneste til dags dato.

En mellomting mellom topp og budsjett

En annen ting telefonen ser ut til å ha til felles med resten av serien, er en påfallende fornuftig miks av innmat. Det er åpenbart gjort kompromiss med tanke på pris når det kommer til for eksempel systembrikken, som er en Snapdragon 615-brikke fra Qualcomm. Men selv om brikken støtt dukker opp i litt rimeligere modeller, er vår erfaring at den er mer enn kjapp nok til å drive Android godt.

Syltynn: Galaxy A8 blir Samsungs tynneste mobil til dags dato, men den har likevel et stort batteri. Om den kommer til Norge er foreløpig usikkert.
Syltynn: Galaxy A8 blir Samsungs tynneste mobil til dags dato, men den har likevel et stort batteri. Om den kommer til Norge er foreløpig usikkert.

Som toppmodell i serien er dette ikke noen liten mobil. Den er rett nok tynn, men den har en skjerm på 5,7 tommer og en vekt på 151 gram. Det er noe lettere enn Galaxy Note 4, men skjermen er like stor. Oppløsningen er på 1920 x 1080 piksler, og som vanlig for Samsung er det snakk om en AMOLED-variant.

Det må også betegnes som spennende at telefonen faktisk er utstyrt med minnekortplass, og et forholdsvis voksent batteri på 3050 mAh. Minnekortplassen er ikke lenger å finne i Galaxy S-serien, og ryktene omkring neste Galaxy Note-utgave antyder at også den vil skuffe fans av de små og billige MicroSD-kortene.

Selv om det fortsatt er usikkert om Galaxy A8 kommer til Norge, har vi tre av modellene i butikkhyller her til lands. Testen av det som så langt er seriens toppmodell her på berget, Galaxy A7, leser du her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen