Samsungs nye klapptelefon.
Samsungs nye klapptelefon. (Bilde: Samsung)

Samsung har lansert en klapptelefon i pen innpakning

«Gjenoppliver» det gammeldagse designet med ny modell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om de såkalte klapptelefonene, eller flipptelefonene som de også har blitt kalt, fremdeles eksisterer, er designet sjelden vare blant moderne mobiltelefoner. De senere årene er det kun Samsung av de store produsentene som har satset på disse telefonene, og da kun i enkelte land. Nå har selskapet sluppet en ny modell.

Som blant andre SamMobile melder har Samsung nemlig avduket en splitter ny klapptelefon med modellbetegnelsen SM-G9298, eller «Leadership 8». Telefonen har foreløpig kun dukket opp på Samsungs kinesiske nettsider.

Foto: Samsung

Premium-produkt

Når det gjelder innmat by den nye telefonen på ganske brukbar maskinvare og markedsføres som et «premiumprodukt».

Den har en 4,2-tommers AMOLED-skjerm med full HD-oppløsning, 4 GB minne, Snapdragon 821-brikken og 64 GB lagringsplass som kan utvides til 256 GB via mikroSD. Kameraene er på 12 og 5 megapiksler, og batteriet har en kapasitet på 2300 mAh.

Ellers har telefonen en innpakning i den såkalte 6013-aluminiumslegeringen, som blant annet består av magnesium og brukes i flyindustrien. Trådløs lading er også på plass, og det samme er en konfigurerbar funksjonsknapp.

Samsungs nye flipptelefon har dessuten en ekstra skjerm på utsiden som kan brukes til ulike varslinger, klokke og andre funksjoner når mobilen befinner seg i sammenfoldet tilstand, slik at man ikke trenger å åpne den for å sjekke varslinger. Ytre dimensjoner er på 130,2 x 62,6 x 15,9 mm, og vekten ligger på 235 gram.

Som sagt er telefonen foreløpig kun lansert i Kina, og det foreligger ennå ingen informasjon om lansering i andre markeder. Prisen er også uviss.

Samsung har nettopp sluppet en diger QLED-TV: Den koster 180 000 kroner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen