VR-skjermene går en lys fremtid i møte. Dette er et illustrasjonsbilde.
VR-skjermene går en lys fremtid i møte. Dette er et illustrasjonsbilde. (Bilde: Sharp)

Samsung har laget en VR-skjerm som slår Rift og Vive ned i støvlene

VR-brillene kan snart gjøre et stort teknologisk byks fremover.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

VR-alderen er som kjent over oss, først og fremst i form av Oculus Rift og HTC Vive, men det er fremdeles et stort potensiale for tekniske forbedringer av teknologien, noe mange jobber intenst med. Nå har elektronikkgiganten Samsung gjort et viktig fremskritt som snart kan gi oss mye bedre VR-briller.

På den nylig avholdte Display Week-messen viste Samsung nemlig frem en skikkelig skarp VR-skjerm som har stappet 2024 x 2200 piksler inn i et 3,5-tommers format.

Dette gir skjermen en pikseltetthet på hele 858 piksler per tomme, noe som er nesten dobbelt så høyt som på Oculus Rift og HTC Vive, som begge opererer med en oppløsning på 1200 x 1080 piksler og en pikseltetthet på 450 piksler per tomme.

Samsungs Gear VR-briller kan bli etterfulgt av selvstendige VR-briller med skikkelig god oppløsning.
Samsungs Gear VR-briller kan bli etterfulgt av selvstendige VR-briller med skikkelig god oppløsning. Foto: COLOURBOX7512555, Samsung

Dukker opp i Gear VR-oppfølgeren?

I tillegg skal den nye Samsung-skjermen by på en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, som er det samme som på Rift og Vive, og lysstyrken ligger på 100 nits. 

Dette lover altså godt for VR-teknologien fremover, selv om det ennå er uvisst om Samsung planlegger å lisensiere den nye skjermteknologien til andre produsenter eller bygge den inn i sine egne VR-briller.

Det har tidligere versert rykter om at Samsung skal følge opp sitt Gear VR-produkt med et par selvstendige VR-briller, så det er nok mer sannsynlig at vi vil få se de høyoppløste skjermene i Samsungs egne, fremtidige VR-produkter. Disse ryktene indikerte til og med at brillene kunne få en enda høyere pikseltetthet på hele 1200 piksler per tomme, men 858 piksler fremstår nok mer sannsynlig i denne omgang.

At Samsung jobber med små og høyoppløste skjermer kom også frem i april, da analytikere hevdet at selskapet jobber med en OLED-skjerm med en pikseltetthet på 800 piksler per tomme, uten at noe bruksområde for denne skjermen ble antydet.

Nå har vi også fått ryggsekk-PC-er for VR: Dermed er VR blitt «trådløst» »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen