Samsungs nye monster-SSD gir deg saftige 30 TB å boltre deg med.
Samsungs nye monster-SSD gir deg saftige 30 TB å boltre deg med. (Foto: Samsung)

Samsung har laget en SSD på 30 TB

Har plass til 5700 filmer i full HD på 2,5 tommer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På sine hjemmesider har elektronikkgiganten Samsung nå avduket det som uten tvil er verdens største SSD. Selskapets nye monster har en lagringskapasitet på intet mindre enn vanvittige 30 TB.

SSD-en er en enda mer tettbygd utgave av modellen de lanserte i 2016 på 16 TB, og bygger på Samsungs seneste utgave av den tredimensjonale V-NAND-teknologien.

Den nye disken, som altså har en vanlig 2,5-tommers formfaktor, opererer med  64-lags minnebrikker på 512 gigabit per brikke. Disse brikkene er stablet oppå hverandre i 16 lag i svært tette pakker på 1 TB hver, og SSD-en kombinerer 32 slike pakker for å oppnå den enorme kapasiteten, som helt nøyaktig ligger på 30,72 TB.

  Foto: Samsung

5700 filmer i full HD

For å illustrere hvor mye 30 TB tilsvarer peker Samsung på at plassen er nok til å romme cirka 5700 filmer i full HD-oppløsning, som jo ikke er så verst i en 2,5-tommers innpakning.

I tillegg til enorm lagringskapasitet byr SSD-en også på solid ytelse. Den er basert på SAS 12Gb/s-grensesnittet og takler ifølge Samsung tilfeldige lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 400 000 og 50 000 IOPS (input/output operations per second). Den sekvensielle lese- og skrivehastigheten ligger på henholdsvis 2100 MB/s og 1700 MB/s.

Den nye SSD-en er naturlig nok primært rettet mot bedriftsmarkedet, men det er ingen tvil om at selskapet også baner vei for større forbruker-SSD-er ved å dytte kapasitetsgrensene. Prisen er uviss, men i denne størrelsesklassen snakker vi uansett om mange titalls tusen kroner.

Den nye Samsung-oppdateringen til mobil har gitt folk problemer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen