Samsungs nye monster-SSD gir deg saftige 30 TB å boltre deg med.
Samsungs nye monster-SSD gir deg saftige 30 TB å boltre deg med. (Foto: Samsung)

Samsung har laget en SSD på 30 TB

Har plass til 5700 filmer i full HD på 2,5 tommer.

På sine hjemmesider har elektronikkgiganten Samsung nå avduket det som uten tvil er verdens største SSD. Selskapets nye monster har en lagringskapasitet på intet mindre enn vanvittige 30 TB.

SSD-en er en enda mer tettbygd utgave av modellen de lanserte i 2016 på 16 TB, og bygger på Samsungs seneste utgave av den tredimensjonale V-NAND-teknologien.

Den nye disken, som altså har en vanlig 2,5-tommers formfaktor, opererer med  64-lags minnebrikker på 512 gigabit per brikke. Disse brikkene er stablet oppå hverandre i 16 lag i svært tette pakker på 1 TB hver, og SSD-en kombinerer 32 slike pakker for å oppnå den enorme kapasiteten, som helt nøyaktig ligger på 30,72 TB.

  Foto: Samsung

5700 filmer i full HD

For å illustrere hvor mye 30 TB tilsvarer peker Samsung på at plassen er nok til å romme cirka 5700 filmer i full HD-oppløsning, som jo ikke er så verst i en 2,5-tommers innpakning.

I tillegg til enorm lagringskapasitet byr SSD-en også på solid ytelse. Den er basert på SAS 12Gb/s-grensesnittet og takler ifølge Samsung tilfeldige lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 400 000 og 50 000 IOPS (input/output operations per second). Den sekvensielle lese- og skrivehastigheten ligger på henholdsvis 2100 MB/s og 1700 MB/s.

Den nye SSD-en er naturlig nok primært rettet mot bedriftsmarkedet, men det er ingen tvil om at selskapet også baner vei for større forbruker-SSD-er ved å dytte kapasitetsgrensene. Prisen er uviss, men i denne størrelsesklassen snakker vi uansett om mange titalls tusen kroner.

Den nye Samsung-oppdateringen til mobil har gitt folk problemer »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen