Appen ber deg om å justere avstanden dersom du sitter for nær skjermen.
Appen ber deg om å justere avstanden dersom du sitter for nær skjermen. (Bilde: Samsung)

«Pass deg, du sitter for nærme skjermen!»

Samsungs nye app skrur av skjermen hvis du sitter for nærme.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobile enheter er nærmest uunnværlige i det moderne samfunnet, men bruken av produktene har en pris i form av blant annet slitasje på øynene. I en pressemelding har Samsung nå presentert en ny app som skal bidra til å ivareta øyehelsen til mobilbrukere.

Appen heter «Safety Screen» og fungerer ved at den bruker et avansert ansiktsgjenkjenningsprogram som registrerer når enheten din holdes for nær øynene.

Foto: Samsung

Skrur av skjermen

Om avstanden mellom skjermen og øynene er for kort sørger appen for å servere en liten animasjon, før skjermen deretter simpelthen skrus av. Etter at avstanden er korrigert til den anbefalte avstanden vil skjermen automatisk skru seg på igjen.

Appen kjører kontinuerlig i bakgrunnen, og om man for eksempel ønsker at den yngre garden i familien ikke skal ha anledning til å uten videre skru den av, kan foreldre beskytte appen med et passord.

Kun for Android

Samsung skriver i pressemelding at appen er utviklet på bakgrunn av forskning som indikerer at langvarig bruk av digitale enheter og kort synsavstand til skjermen har ført til en kraftig økning i nærsynthet og andre fysiske symptomer.

Appen skal være kompatibel med alle Android-enheter og er gratis tilgjengelig via Google Play-butikken. Det er uvisst om en iOS-versjon også skal slippes i fremtiden. Under kan du se en introduksjonsvideo til den nye applikasjonen fra Samsung.

Samsung kom også nylig med et nytt VR-fremstøt: Nå kan du se massevis av VR-innholdt på Samsung-mobiler uten briller »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen