Samsung dropper OLED. Nå er det QLED som gjelder
Samsung dropper OLED. Nå er det QLED som gjelder (Bilde: Samsung)

Samsung har droppet OLED, men skal konkurrere med sin egen teknologi kalt QLED

Ny skjermteknologi kan være flere skritt nærmere realitet.

Det er ikke så lenge siden Samsung gikk ut og sa at OLED-teknologien ikke var en del av fremtidsplanene til selskapet. Nå kan det se ut som de tenker i  nye baner, melder BusinessKorea

Selskapet har nemlig søkt amerikanske US Patent and Trademark Office (USPTO) om å få registrere varemerket Samsung QLED, som angivelig skal være selskapets svar på OLED-teknologien. 

Bruker kvanteprikker

Søknaden skal ha blitt levert inn den 27. juni i år, og kan dekke en rekke områder som TV, PC-skjermer eller smarttelefoner. 

Rykter har svirret løst rundt denne nye teknologien i noen måneder, men nå ser vi altså de første håndfaste bevisene på at Samsung mener alvor. 

Selskapet er allerede enorme på LCD-produksjon, og mange av TV-ene de selger i dag bruker kvanteprikker for å forbedre bildekvaliteten. QLED bruker også disse kvanteprikkene, men trenger ikke lenger LC (liquid crystem)-filteret som vanlige LCD-skjermer bruker. 

I stedet vil disse kvanteprikkene opereres på egenhånd på samme måte som det organiske materialet som brukes i OLED. Dermed vil disse kvanteprikkene kunne gjøre hele jobben selv – også avgi lys. 

Kan ta tid før teknologien er klar

Samsung tapte i sin tid kampen om OLED mot LG, men kampen om tronen ser ikke ut til å være over. Spørsmålet blir om hvor lang tid det vil ta før vi får se de første prototypene av en eventuell QLED-skjerm. 

I sin tid viste både LG og Samsung frem tidlige prototyper av OLED-skjermer, men det viste seg å ta langt lenger tid før de vant veien til butikkhyllene. Likevel mener den koreanske avisen at vi kan forvente å se de første produktene med QLED-skjermer allerede i 2018 eller 2019. 

LG på sin side satser videre på OLED:
Bli med og se når vi fikk en smakebit på en sammenrullbar OLED-skjerm »

(Kilde: BusinessKorea)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen