Samsung dropper OLED. Nå er det QLED som gjelder
Samsung dropper OLED. Nå er det QLED som gjelder (Bilde: Samsung)

Samsung har droppet OLED, men skal konkurrere med sin egen teknologi kalt QLED

Ny skjermteknologi kan være flere skritt nærmere realitet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke så lenge siden Samsung gikk ut og sa at OLED-teknologien ikke var en del av fremtidsplanene til selskapet. Nå kan det se ut som de tenker i  nye baner, melder BusinessKorea

Selskapet har nemlig søkt amerikanske US Patent and Trademark Office (USPTO) om å få registrere varemerket Samsung QLED, som angivelig skal være selskapets svar på OLED-teknologien. 

Bruker kvanteprikker

Søknaden skal ha blitt levert inn den 27. juni i år, og kan dekke en rekke områder som TV, PC-skjermer eller smarttelefoner. 

Rykter har svirret løst rundt denne nye teknologien i noen måneder, men nå ser vi altså de første håndfaste bevisene på at Samsung mener alvor. 

Selskapet er allerede enorme på LCD-produksjon, og mange av TV-ene de selger i dag bruker kvanteprikker for å forbedre bildekvaliteten. QLED bruker også disse kvanteprikkene, men trenger ikke lenger LC (liquid crystem)-filteret som vanlige LCD-skjermer bruker. 

I stedet vil disse kvanteprikkene opereres på egenhånd på samme måte som det organiske materialet som brukes i OLED. Dermed vil disse kvanteprikkene kunne gjøre hele jobben selv – også avgi lys. 

Kan ta tid før teknologien er klar

Samsung tapte i sin tid kampen om OLED mot LG, men kampen om tronen ser ikke ut til å være over. Spørsmålet blir om hvor lang tid det vil ta før vi får se de første prototypene av en eventuell QLED-skjerm. 

I sin tid viste både LG og Samsung frem tidlige prototyper av OLED-skjermer, men det viste seg å ta langt lenger tid før de vant veien til butikkhyllene. Likevel mener den koreanske avisen at vi kan forvente å se de første produktene med QLED-skjermer allerede i 2018 eller 2019. 

LG på sin side satser videre på OLED:
Bli med og se når vi fikk en smakebit på en sammenrullbar OLED-skjerm »

(Kilde: BusinessKorea)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen