Dette bildet viser baksiden av Galaxy S8, ifølge nylig lekkede bilder.
Dette bildet viser baksiden av Galaxy S8, ifølge nylig lekkede bilder. (Bilde: Slashleaks)

Samsung Galaxy S8 kan låses opp på 0,01 sekund med ansiktsgjenkjenning

Nye opplysninger flaggskipet har dukket opp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har allerede piplet opp ubekreftede opplysninger om at Apples neste iPhone skal utstyres med ansiktsgjenkjenningsteknologi, og nå ser det sannelig ut til at erkekonkurrenten går i samme retning med sitt neste flaggskip. Det melder SamMobile.

Opplysningene kom i form av en uttalelse fra en Samsung-representant som ble sitert av den koreanske avisen  The Korea Herald

– På grunn av begrensningene til irisskanning, slik som hurtighet og presisjon, har vi besluttet å legge ansiktsgjenkjenning til Galaxy S8. Med en ansiktsskanner vil det ta under 0,01 sekund å låse opp telefonen, skal Samsung-representanten ha uttalt.

Dette bildet skal vise fremsiden av telefonen der hjem-knappen ikke lenger er på plass.
Dette bildet skal vise fremsiden av telefonen der hjem-knappen ikke lenger er på plass. Foto: Slashleaks

Tester ut prototype

Personen opplyste også at Samsung er i ferd med å teste ut en prototype av teknologien. Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet av Samsung, men kan nok regnes som god fisk med tanke på at det var Samsung selv som avslørte informasjonen.

Ansiktsgjenkjenningsløsningen på S8 skal altså kunne brukes til å låse opp telefonen svært raskt, men det er uvisst hvilke andre bruksområder funksjonen eventuelt vil få. Når det gjelder den ryktede ansiktsgjenkjennings-teknologien på iPhone 8 kom det frem at denne vil få flere bruksområder, blant annet «3D-selfier» ved hjelp av en infrarød sensor som kan lese rommet i tre dimensjoner.

Hvorvidt Samsung planlegger en tilsvarende omstendelig løsning gjenstår å se. Når det gjelder øvrige opplysninger om Galaxy S8 dukket det nylig opp bilder som tilsynelatende bekrefter at telefonen får hjemknapp på baksiden på grunn av den heldekkende skjermen, samt fingeravtrykkleser som også er plassert på baksiden. 

Det er ellers ventet at telefonen kommer i de to størrelsene 5,8 og 6,2 tommer, får den nye Snapdragon 835-brikken, samt 4 GB med arbeidsminne og 64 GB intern lagringsplass. Alle opplysningene vil foreligge den 29. mars, når Samsung lanserer det nye flaggskipet.

Nå får Samsung Galaxy S7 endelig nyeste Android »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen