Dette er forgjengeren, Galaxy S4.
Teknofil
Dette er forgjengeren, Galaxy S4. (Bilde: Samsung)

– Samsung Galaxy S5 kommer før april

Får trolig øyescanner for å danke ut Apples Touch ID.

Toppmodellene i Samsungs Galaxy-serie har vært blant de ypperste Android-mobilene på markedet, helt siden de lanserte den første Samsung Galaxy (I7500) for fem år siden. Disse har vært sterkt delaktig i å bryte ned Apples smartmobilhegemoni, og gjøre Android til det mest brukte mobiloperativsystemet i verden.

Nå melder Bloomberg at Samsung Galaxy S5 blir sluppet "innen april", og at de har planer om å implementere en øyescanner i sin toppmodell. I tillegg vil de lansere en ny enhet som skal være en videreføring av smartklokken Galaxy Gear.

Motsvar til ApplesTouch ID?

I 2013 fikk Samsung både en sterk utfordring fra Android-produsenter som HTC, LG og Sony, og til en viss grad fra Nokia og og Windows Phone-plattformen, i noen land. Likevel var det fortsatt Apple og deres iPhone 5S, med den biometriske fingeravtrykkleseren Touch ID, som ga Samsung mest konkurranse om mobilkjøperne.

Nettopp Apples velfungerende fingeravtrykkleser presenterte en "ny" funksjon ved smartmobilen som kan åpne for praktiske muligheter i forbindelse med sikkerhet og mobilbetaling. "Ny" i hermetegn, ettersom blant annet Motorola har forsøkt å tilby noe lignende før, uten særlig hell.

Et tidlig ryktebilde - kan S5 ligne på denne?
Et tidlig ryktebilde - kan S5 ligne på denne?

At Samsung vurderer en egen biometrisk løsning, altså øyeskanneren, er derfor ikke så oppsiktsvekkende. Kanskje kan en slik egenskap sette Apples Touch ID i skyggen.

Samsung-direktøren Bloomberg har snakket med bekrefter at de utforsker muligheten med "iris-scanning", samt at den nye S5-en vil få ny design. Videre sier han at smartmobilen vil bli solgt sammen med en etterkommer til smartklokken Galaxy Gear.

Det er bare å glede seg til lansering i mars eller april!

Ryktene om den nye toppmodellen har svirret en stund allerede:
Får Samsung Galaxy S5 iris-skanner og superskjerm?

(Kilder: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen