(Bilde: Samsung)

– Samsung Galaxy S5 kan få 64-bit

Samsung har bekreftet at de vil designe sin egen 64-bit-prosessor.

På onsdag gikk Samsung ut og annonserte at de jobber med en 64-bit prosessor basert på en design fra ARM, og at de deretter vil utvikle sin egen 64-bitdesign. 

Dagen etter kunne nettstedet Digitimes rapportere at Samsung allerede neste år vil lansere 64-bit mobiltelefoner i toppmodell-kategorien. Nettstedet har fått informasjon fra kilder i bransjen, som skal ha kjennskap til planene. 

Skulle opplysningene stemme, er det ikke usannsynlig at det er Samsungs neste toppmodell, Galaxy S5, det er snakk om.

Foto: Samsung

Ifølge Digitimes' kilder vil de nye telefonene også benytte en ny type skjermer med en oppløsning på hele 2560 x 1440 punkter – også kalt WQHD. Til sammenligning har Samsung Galaxy S4 en oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Samsung har selv nettopp presentert planer om å lansere skjermer med denne oppløsningen i løpet av neste år, så det er langt fra usannsynlig at S5 vil bli den første Samsung-telefonen med en slik skjerm. Både Samsung Display og Japan Display vil starte volumproduksjon av skjermene snart, skriver Digitimes.

Les mer om Samsungs nye skjermer her » 

De kommende mobiltelefonene vil også benytte et nytt kamera med oppløsning på 16 megapiksler. 

Slik ser Samsung for seg skjermutviklingen, de neste par årene.
Slik ser Samsung for seg skjermutviklingen, de neste par årene. Foto: Samsung

Vil trenge 64-bit

Med en 64-bitprosessor, følger Samsung i Apples fotspor. 

Apple lanserte i høst den første mobiltelefonen med 64-bitprosessor, Apple iPhone 5S. Selv om brukerne kanskje ikke vil merke den helt store forskjellen mellom telefoner med 32- eller 64-bit prosessorer i dag, åpner 64-bit opp for en del nye muligheter. I tillegg til at en 64-bit prosessor kan adressere mer enn 4 GB RAM, har prosessorene også instruksjonssett og registre som kan brukes til å behandle større datamengder samtidig. Det vil kunne gi ytelsesforbedringer såfremt både operativsystem og apper er skrevet for å utnytte det.

– Mange mennesker tenkte tidligere, hvorfor trenger vi egentlig 64-bit på mobile enheter? Folk spurte om dette helt frem til for tre måneder siden. Nå tror jeg ingen spør det spørsmålet lenger. De spør i stedet om når de kan få det, sa Stephen Woo i Samsung under en analytikerpresentasjon i Sør-Korea, skriver Cnet.

Les også: – Neida, 64-bit på iPhone er ingen gimmick

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen