Samsung Galaxy Note II. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Samsung Galaxy Note III kan få 6,3-tommer

Den kommende toppmodellen vil få gigaskjerm, skal vi tro Korea Times.

Flere produsenter har laget hybrider mellom smartmobiler og nettbrett, som i engelskspråklige land har fått klengenavnet "phablets". På CES-messen i Las Vegas lanserte for eksempel Huawei en ny modell på 6,1 tommer – "som vi valgte å kalle verdens største mobiltelefon".

Nå melder Mobilsiden.dk at Samsung Galaxy Note 3, som vi foreløpig vet veldig lite om, angivelig skal få en skjerm på hele 6,3 tommer. I så fall havner den i limbo mellom skjermstørrelser vi forbinder med store smarttelefoner og små nettbrett. Kilden er den kjente koreanske avisen Korea Times, som også nevner at den nye Note-en vil få en åttekjerners (Octa) Exynos 5-prosessor. Den nye prosessorbrikken bruker angivelig 70 prosent mindre batterikraft enn forgjengeren Exynos 4 med fire kjerner. Avisen skriver at Galaxy Note III vil komme på markedet "senere i år", uten å si noe mer konkret enn som så.

Les også: Slik er Exynos 5 Octa

Dagens Samsung Galaxy Note II har en skjerm på "bare" 5,5 tommer, men det er stort nok og vel så det for de fleste som er ute etter å bruke mobilen som – ja, mobiltelefon. Den neste Note-modellen vil kanskje appellere mer til de som vil ha et lite nettbrett á la iPad Mini eller Nexus 7?

Les også: Test av Samsung Galaxy Note II

(Kilder: Korea Times via Mobilsiden.dk)

Kommentarer (33)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen