Den første skikkelige Note 8-lekkasjen har kommet. Dette er forgjengeren, den brannfarlige Note 7.
Den første skikkelige Note 8-lekkasjen har kommet. Dette er forgjengeren, den brannfarlige Note 7. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung Galaxy Note 8 får trolig gigantskjerm og 4K-oppløsning

Både maskinvare og et skjematisk bilde av Note 7-oppfølgeren har lekket.

Vi har hørt et utall rykter om Galaxy S8 den siste tiden, men det har vært ganske stille rundt oppfølgeren til den katastrofale Note 7-brettmobilen siden Samsung indirekte avslørte telefonen i oktober i fjor. Nå har det imidlertid endelig kommet en lekkasje som forhåpentligvis gir oss litt innsikt i hva vi har i vente.

Som PhoneArena melder ble den ferske lekkasjen snappet opp av nettstedet Slashleaks nylig og inneholder noen av de mest sentrale maskinvareopplysningene – i tillegg til en skjematisk fremstilling av telefonen. 

Kan få 4K-oppløsning

Kanskje ikke helt overraskende ser det ut til at Galaxy Note 8 blir utstyrt med en Snapdragon 835-prosessorbrikke, samme brikke som Galaxy S8 etter all sannsynlighet vil få. Alternativt skal telefonen også kunne fåes med en uspesifisert Exynos 9-brikke, muligens Exynos 8895, som ble avslørt i februar og som ble markedsført som en Exynos 9-brikke.

I tillegg vil lekkasjen ha det til at telefonen får 6 GB minne og opptil 256 GB lagringsplass, som ikke er direkte sjokkerende informasjon på noe måte.

Det som nok er litt mer nevneverdig er at skjermen ser ut til å få 4K-oppløsning. Lekkasjen indikerer riktignok 4K eller QHD-oppløsning, så det er uvisst om den kan fåes med begge alternativer, eller om det simpelthen er uvisst hvilken oppløsning som gjelder. 

Slik ser Note 8 ut, ifølge den ferske lekkasjen. Designet ligner på Galaxy S8.
Slik ser Note 8 ut, ifølge den ferske lekkasjen. Designet ligner på Galaxy S8. Foto: Slashleaks

Skikkelig stor skjerm

Ellers ser det ut til at Note 8 vil få en skjermstørrelse på saftige 6,4 tommer, som i så fall vil plassere mobilen på nivå med blant andre Huaweis Note 8-gigant og i øverste størrelsessegment innen brettmobiler. Note 7 hadde til sammenligning 5,7-tommers skjerm.

En skjematisk illustrasjon av telefonen fulgte som sagt også med i lekkasjen, og ifølge denne følger Note 8 tilsynelatende samme designfilosofi som Galaxy S8, det vil si at skjermen fyller neste hele fronten og kun gir rom for smale striper øverst og nederst.

Ingenting er altså bekreftet ennå, men forhåpentligvis får vi servert flere opplysninger om Samsungs neste brettmobil ganske snart.

Lyst på noe rimeligere? Slik blir Samsungs billigste 2017-modell »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen