– Samsung Galaxy er enklere enn Apple iPhone

Analysebyrå har undersøkt – men stemmer det?

Brukervennlighet har alltid vært Apple iPhones sterkeste kort. De tusen, ofte overflødige, valgmulighetene konkurrentene gir er også muligheter til å gjøre feil. De siste årene har iPhone fått stadig flere menyvalg, samtidig som flere av konkurrentene har forenklet menyene sine. Er iPhone fortsatt enklest å bruke?

Selskapet Siegel+Gale som både driver med analyser og merkevarebygging har forsøkt å undersøke ståa. Selskapet stiller en rekke spørsmål om merker og enkeltprodukter, før de bryter ned svarene til konkrete påstander, og en rangering mellom merker og produkter.

Les også: Apple knuste Samsung i retten

Apple beste merke – Galaxy beste telefon

Totalt sett kom Apple best ut av de to. Merket oppfattes som det enkleste å bruke, blant de som har svart på undersøkelsen. Ser man spesifikt på produktene, kommer Samsung likevel bedre ut med sin Galaxy-serie, enn det Apples iPhone-modeller gjør.

Respondentene i undersøkelsen gir Samsung skryt for enkel fildeling og overføring, samt at Galaxy-telefonene enkelt snakker med produkter fra andre merker. Apple-telefonene får på sin side skryt for å være intuitive og å ha god kundestøtte.

Usikkerhet om undersøkelsen

Det er likevel et par hull i denne undersøkelsen. For det første er antallet som har besvart den relativt lavt – konklusjonene baseres på svarene til bare 400 respondenter. Vanligvis pleier man å bruke rundt 1000 respondenter for å få et representativt utvalg i slike undersøkelser.

I tillegg peker flere medier på at Siegel+Gale muligens ikke er helt upartisk. Samsung står nemlig på kundelisten, noe Apple ikke gjør. I tillegg stiller enkelte medier spørsmålstegn ved metoden selskapet har brukt for å både rangere merker mot hverandre, og for å finne ut at Galaxy-produktene er enklest.

Seiegel+Gale er likevel ikke et knøtteselskap. De er en del av PR- og rådgiverbedriften Omnicom, som i 2011 omsatte for 13,9 milliarder dollar.

Les også: Samsung og Apple kjører lik design om og om igjen

(Kilder: cnet.com, androidauthority.com, siegelgale.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen