TEST: Samsung Galaxy Beam

Test Samsung Galaxy Beam

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Denne mobilen har innebygd projektor

Samsung Galaxy Beam er rett og slett en fabelaktig konsepttelefon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Ekstra batteri
+ God batteritid
+ Bra skjerm
+ Projektor med mange funksjoner
+ God på det grunnleggende
+ Bra formatstøtte for video
+ Full Office-pakke
+ God musikkspiller
+ Gode nyttefunksjoner

dsad
- Kunne hatt bedre innsynsvinkel på skjermen
- Kjører gammel Android-versjon
- Dårlig plassering av hodetelefonutgang

Hvert år kommer det noen få telefoner som virkelig skiller seg ut. Samsungs Galaxy Beam er en slik. Den er den første telefonen i Norge som har innebygget projektor, og det gir mange nye muligheter.

Det er spesielt to typer brukere som vil merke hvor unik Galaxy Beam er. Proffbrukere som mottar mye e-post og trenger en rask måte å vise frem Powerpoint-presentasjoner, eller regneark på har endelig en projektor i hvert et møterom – i stedet for å måtte jakte på den som egentlig hører til der.

Den andre gruppen som kan ha god nytte av Galaxy Beam er kanskje spesielt ungdom, men også alle andre som liker å dele video, bilder og annet innhold fra telefonen sin.

Kunne vært mer lyssterk

Den eneste ulempen med den innebygde projektoren, som vi kan finne, er at den ikke er så lyssterk. Det er det sannsynligvis ikke så enkelt å gjøre noe med – iallfall ikke uten at strømforbruket går opp.

Projektoren varer faktisk kjempelenge og du rekker å se minst én helaftens spillefilm på Galaxy Beam før den gir seg – sannsynligvis rekker du to. Samsung hevder nemlig at projektorfunksjonen skal holde i rundt tre timer. Etter vår beregning holder den enda en time i mange tilfeller. Går du tom for strøm kan du bare bytte til reservebatteriet som følger med i esken.

Projektoren i Galaxy Beam gjør at du kan ta med deg Wall-E på møterommet ...
Projektoren i Galaxy Beam gjør at du kan ta med deg Wall-E på møterommet ...Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
... eller du kan ta med deg Eagles på badet.
... eller du kan ta med deg Eagles på badet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Holder mer enn den lover

Det er ganske sjelden vi støter på det, men Samsung lover for det meste mindre enn Galaxy Beam faktisk yter. De hevder også at projektoren er i stand til å vise bilder på inntil 50 tommer. Å få bildet større enn 50 tommer i et mørkt rom er ingen stor sak, og til sitt bruk blir kvaliteten god nok – med mindre du sitter helt inntil.

Samsung har lagt ved ekstra programvare som gir projektoren mange nye funksjoner, for eksempel kraftig lommelykt og overhead-projektor. Vi synes konseptet er kjempenyttig, og trenger du det egentlig ikke så er den også et kjempemorsomt leketøy.

God på det meste

Det er ikke uvanlig at produkter som bryter ny jord, slik som Galaxy Beam gjør, sliter med å utføre de helt vanlige oppgavene til mer ordinære dingser. Det er ikke tilfelle for Galaxy Beam.

Galaxy Beam er bittelitt tykkere enn andre telefoner, men den passer godt i lommen og føles ikke overdimensjonert i hånden. Byggekvaliteten er god, og knapper og innganger er for det meste godt plassert.

Tre små ulemper

Det er egentlig bare tre ting vi kunne tenkt oss å forbedre på Galaxy Beam. Hodetelefonutgangen sitter langs venstre side av telefonen, og det betyr at hodetelefonkabelen kommer i klem. Slike utganger burde sitte øverst eller nederst i rammen.

Skjermen er god og har helt grei oppløsning i forhold til størrelsen, men vi synes den fort blir blass når vi snur og vender på telefonen. Innsynsvinkelen kunne vært litt bedre. For det meste fungerer den likevel utmerket, og vi plages ikke mye av dette.

Helt til slutt ønsker vi oss Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Den nyeste Android-utgaven har enkelte funksjoner som ikke er i de gamle, og den føles ofte litt kjappere i bruk.

Til slutt

Både ringing og tekstmeldinger fungerer kjapt og enkelt på Galaxy Beam. E-post og internettsurfing fungerer også utmerket. En fullverdig Office-pakke gjør at du neppe får behov for å besøke Google Play med det samme du pakker opp telefonen.

Kameraet tar forholdsvis gode bilder, og veldig god video – selv om det ikke har full HD-oppløsning.

Vi nevner det ofte hvis vi støter på viktige bugs og småfeil i programvaren underveis. Galaxy Beam er sannsynligvis den nye telefonen i det siste som har vært mest stabil. Vi har ikke opplevd noe som helst å sette fingeren på av tull og tøys fra programvaren. Det er betryggende.

Alternativ

Hvis du vil ha en mobiltelefon med innebygget projektor fins det ikke alternativ der ute – hvis du ser bort fra forløperen til Galaxy Beam. Små LED-projektorer har imidlertid blitt vanlige, og via HDMI-utgangen kan mange av disse brukes sammen med mobiltelefoner. Ulempen er at oppsettet blir større og du må forholde deg til kabler.

I samme prisområde er det kanskje først og fremst LGs Optimus 4X HD som melder seg. Til under 4000 kroner får du en av de absolutte toppmodellene som er i salg nå, med fabelaktig skjerm, Android 4 og mange fine funksjoner. Skjermstørrelsen går forresten opp fra 4 til 4,7 tommer, men samtidig blir mobilen vesentlig tynnere.

Hvis du vil ha noe som er på omkring samme størrelse som Galaxy Beam er muligens HTC One S et godt valg. Skjermen er litt større uten at det går nevneverdig ut over de ytre målene. One S gir deg også den aller nyeste Android-varianten og i tillegg får du svært solid byggekvalitet.

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Samsung Galaxy Beam på Amobil.no »

Samsung Galaxy Beam med abonnement

Samsung Galaxy Beam

Samsung Galaxy Beam med abonnement

Samsung Galaxy Beam

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen